Gratinirana cvjetača izvrsno je rješenje kao dodatak jelima od mesa ili ribe. Siguran sam da će ti to brzo postati jedno od omiljenih rješenja za ručak ili večeru.
[vc_gallery type="flexslider_slide" interval="3" images="17072,17073" img_size="full" onclick="custom_link"]
Vrijeme pripreme: 20 min Vrijeme kuhanja: 30 min Zahtjevnost:
Sastojci:
Priprema:
- Za početak uključimo pećnicu i podesimo temperaturu na 200 ° C. Dok se pećnica zagrijava, pripremimo cvjetaču.
- U veliki lonac ulijemo vodu i u njemu skuhamo cvjetove cvjetače. Ne bacamo vodu, već je spremimo u posudu.
- Kuhanu cvjetaču rasporedimo na uski pleh koji smo obložili papirom za pečenje.
- U maloj zdjeli pomiješamo jaje, kiselo vrhnje, dio tekućine koja je ostala od kuhanja cvjetače i ribani sir. Začinimo po želji solju, paprom, muškatnim oraščićem i češnjakom u prahu.
- Sve dobro promiješamo i dodamo malo maslinovog ulja po želji.
- Smjesu prelijemo preko cvjetače.
- Pečemo 20 minuta da jelo postane hrskavo.
Dobar tek!