Omiljena Snickers čokoladica ima novo ruho - i to u obliku zdrave, bjelančevinama bogate torte koju jednostavno moraš probati. Ova torta neće oduševiti samo ljubitelje Snickers čokoladica, nego i one koji inače ne vole slatke, zasitne torte!
Vrijeme pripreme: 30 min Vrijeme pečenja: 10 min + 30-45 min Ukupno: 1h 15 min
Sastojci:
Sastojci za kalup promjera 24cm:
Osnova:
– 150g mljevenih badema
– 120 g kikiriki maslaca
– 9 žlica kokosovog mlijeka
– 2-3 žlice sukrin (erythritol)
– 30 g kokosovog ulja
Srednji dio:
– 4 čašice grčkog jogurta 2% (ukupno 680 g)
– 1 mjerica 100% prirodnih
bjelančevina u prahu (Golden TREE)
– 2 cijela jaja
– mljeveni bademi (po želji)
– sukrin (erythritol)
Dekoracija:
– 85% tamna čokolada
– kokosovo ulje
– kikiriki maslac
– kikiriki, nesoljeni
Priprema:
Pećnicu zagrijemo na 180°C. Osnovu torte pripremimo tako da izmiješamo sve sastojke. Masa mora biti malo vlažna, a ako imate osjećaj da je pretekuća, dodajte još malo mljevenih badema. Masu rasporedimo po dnu kalupa za tortu s dnom koje se može ukloniti, promjera 24cm. Masu na rubu nježno utisnemo u dno, tako stvaramo rub torte. Pečemo cca. 8-10 minuta, dok se masa malo ne stvrdne.
Nakon toga pomiješamo sastojke za srednji dio torte. Sladilo dodajemo po osjećaju, odnosno ovisno o tome koliko slatko želimo da bude. Mljevene bademe možemo dodati po želji. Pripremljenu masu ulijemo na donji sloj koji je već pečen i pri smanjenoj temperaturi (cca. 160°C) pečemo oko 30-45 min. Torta ne smije predugo biti u pećnici jer može postati suha. Pecite minimalno, odnosno toliko dugo da se u sredini još uvijek miče, a da je na stranama kompaktna. Torta će se za vrijeme hlađenja stvrdnuti i ostati sočna.
Za dekoraciju možemo koristiti tamnu čokoladu kojoj smo dodali malo kokosovog ulja. Također ju možemo ukrasiti maslacem od kikirikija koji smo prije malo zagrijali kako bi postao tekuć. Nesoljeni kikiriki možemo zdrobiti ili cijeli posuti po torti.
Zdrava Snickers torta je pripremljena, zato ju brzo ponudi svojim najbližima kako ne bi postali gladni jer kad su gladni, nisu svoji! ;)
Dobar tek ;)