Tijekom dijete sigurno dosta puta pomislimo na slastice, koje su nam više-manje zabranjene. Zato sam odlučio da vam pripremim jednu zdravu, ali nevjerojatno ukusnu verziju takozvanog cheesecakea, kojeg možete jesti bez grižnje savjesti.
Vrijeme pripreme: 10 min Vrijeme pečenja: 45 min Ukupno: 55 min
Sastojci:
-500 g lake skute,
-2 jajeta,
-2x grčki jogurt (ili 350 ml),
-6 žlica kokosovog ulja,
-6 žlica eritritola (Sukrin šećer) ili brezino sladilo (ksilitol),
-7 žlica kokosovog brašna (ili mljevene zobene pahuljice)
-1 prašak za pecivo.
PRVI PRELJEV:
-1x kiselo vrhnje s nižim udjelom masti,
-1 jaje.
DRUGI PRELJEV:
-maline,
-2-3 datule (po želji)
Priprema:
U većoj zdjeli pomiješamo sve sastojke. Sastojke koje ste izdvojili za oba preljeva sačuvajte za kasnije. Smjesu ulijemo u kalup za torte i pečemo 10 minuta na 190 stupnjeva.
Pripremimo prvi preljev (kiselo vrhnje i jaje), prelijemo tijesto i pečemo još cca. 35 minuta na 180 stupnjeva.
Kada je cheesecake pečen, središnji dio prelijemo malinovim preljevom.
Dobar tek!