Obožavaš li i ti Rafaello kuglice? A bobičasto voće? Ako želiš kombinirati oba okusa u zapanjujuću kremastu slasticu, na pravom si mjestu. Uz to, moja Rafaello torta od jagoda je veganska, sočna i zdrava, tako da vjerujem da će se uskoro pronaći vremena za pripremu ove izuzetne slastice.
[vc_gallery type="flexslider_slide" interval="3" images="17277,17278" img_size="full" onclick="custom_link"]
Vrijeme pripreme: 45 min Vrijeme kuhanja: 40 min Zahtjevnost:
Sastojci:
Priprema:
- Za početak uključimo pećnicu i namjestimo je na 180 ° C.
- Zatim krećemo s pripremom kolača. U posudi pomiješamo bademovo mlijeko i ocat. Ostavimo nekoliko minuta da se sastojci sjedine.
- U drugu posudu stavimo brašno, eritritol, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.
- Smjesi mlijeka i octa dodamo otopljeno ulje i vaniliju i sve dobro promiješamo.
- Spojimo mokre i suhe sastojke i dobro promiješamo da bismo dobili blago tekuću smjesu. Po potrebi dodamo brašno ili mlijeko za pravu teksturu.
- Podijelimo masu na dva jednaka dijela.
- Manji pleh za pečenje obložimo papirom za pečenje i u njega ulijemo polovicu mase. Stavimo u pećnicu i pečemo 20 minuta. Vilicom ili čačkalicom provjerimo je li pečeno (gotovo je kada se masa ne lijepi za vilicu ili čačkalicu).
- Učinimo isto s drugim dijelom mase.
- Kad je drugi dio pečen, izmiksamo kokosovo vrhnje (prema uputama na pakiranju).
- U šlag dodamo kokosovo brašno (malo ostavimo za posip na kraju), dobro promiješamo i stavimo u hladnjak.
- Zatim zagrijemo bobičasto voće na vrućoj tavi i po želji malo zasladite. Smjesi dodamo agar agar, slijedeći upute na pakiranju.
- Kad se biskvit malo ohladi, premažemo prvi sloj bobičastim voćem i dodamo malo smjese kokosa i vrhnja.
- Dodamo drugi sloj biskvita i premažemo samo mješavinom kokosa i vrhnja.
- Na kraju po vrhu posipamo kokosovo brašno i listiće badema.