Vjerojatno ne vjeruješ da postoji torta od sira bez nezdravih masti i šećera, a koja je još uvijek kremasta i ukusna?
Ovaj recept će te uvjeriti u suprotno! A i donijeti će pravi preokret u tvoj život, jer si ovako pripremljenu tortu od sira možeš priuštiti za doručak, bez grižnje savjesti i brojanja kalorija.
Vrijeme pripreme: 2 uri Vrijeme kuhanja: 1 ura 30 min Zahtjevnost:
Sastojci:
Priprema:
- Za pripremu ovog cheesecakea potrebno je malo više vremena i koncentracije, ali konačna je nagrada utoliko slađa. Za početak uključimo pećnicu i podesimo temperaturu na 170 ° C.
- Zatim u srednje velikoj zdjeli pomiješamo sastojke za dno, odnosno mljevene bademe, jabučni ocat (možeš ga jednostavno pripremiti kod kuće miješajući oguljene i narezane jabuke u glatku kašu), prstohvat soli i eritritol (40 g).
- Masu rasporedimo na dno kalupa za torte i pečemo u zagrijanoj pećnici oko 10 minuta da se lagano zapeče. Izvadimo i ohladimo pećnicu na 160 ° C.
- U međuvremenu pripremimo nadjev od jogurta. U zdjeli električnim mikserom dobro izmiješamo jogurt i eritritol (20 g), a zatim dodamo jaja, bjelanjke, mlijeko, proteine u prahu, vaniliju i malo soli. Sve dobro promiješamo.
- Masu izlijemo na prethodno pečeno dno kolača i sve stavimo peći na 30 minuta. Zatim smanjimo temperaturu pećnice na 90 ° C i pečemo još sat vremena.
- Kako znamo kada je kolač pečen? Dodirnemo ga u sredini prstom - kada na prstu ne ostane ništa (masa se ne lijepi), kolač je gotov. Ostavimo da se malo ohladi i dodamo maline.
Dobar tek!