Ako te zanima koliko ukusna može biti mesna štruca s dodatkom batata, dopusti mi da ti kažem … FANTASTIČNA!
Ako joj dodamo još i cheddar sir, dobijemo recept za uspješan ručak ili večeru.
Vrijeme pripreme: 10 min Vrijeme kuhanja: 55 min Zahtjevnost: ![](https://www.goldentree.hr/wp-content/uploads/2021/02/roka-tako-pobarvana.png)
![](https://www.goldentree.hr/wp-content/uploads/2021/02/roka-tako-pobarvana.png)
![](https://www.goldentree.hr/wp-content/uploads/2021/02/roka-tako-pobarvana.png)
![](https://www.goldentree.hr/wp-content/uploads/2021/02/roka-tako-prazna.png)
![](https://www.goldentree.hr/wp-content/uploads/2021/02/roka-tako-prazna.png)
Sastojci:
Priprema:
- Za početak upalimo pećnicu i namjestimo temperaturu na 190 °C.
- Naribamo batat. Na tavu kapnemo malo maslinovog ulja i na 5 minuta popržimo batat.
- Pečeni batat prebacimo u veću zdjelu, dodamo nasjeckani luk i češnjak, meso, razmućeno jaje i začine. Sve zajedno dobro promiješamo i masu podijelimo na dva dijela.
- Na pleh za pečenje stavimo pek papir i od polovice smjese oblikujemo ploču sličnu kvadratu. Po prvom sloju rasporedimo na šnite narezan cheddar sir, a zatim preko toga stavimo drugu polovicu smjese. Pazimo da sir bude dobro pokriven.
- Stavimo u zagrijanu pećnicu na sat vremena.
- Smjesu na svako toliko premažemo umakom od rajčica kako bi zadržala sočnost.
- Kad je mesna štruca pečena, narežemo je na šnite i po želji uz nju poslužimo salatu.
Dobar tek!
Cijeli kolač s navedenim količinama sadrži: