Lješnjak torta je desert iz snova. Ima sve: najprije je hrskava, s donjim slojem sličnim keksima, zatim slijedi kremasta čokoladna sredina i na kraju te čeka odlilčno kokosovo vrhnje.
Pretpostavljam da sam te zainteresirao i zato se što prije primi posla!
[vc_gallery type="flexslider_slide" interval="3" images="16762,16763" img_size="full" onclick="custom_link"]
Vrijeme pripreme: 20 min (+ 1 dan u hladnjaku) Vrijeme kuhanja: 20 min Zahtjevnost:
Sastojci:
Priprema:
- Da bi desert bio što brže gotov, dan ranije ostavimo indijski orah da se namače u vodi (neka se namaču barem preko noći).
- Sutradan električnim mikserom fino izmiješamo zobene pahuljice i lješnjake. Zatim dodamo kokosovo brašno, 30 g kakaa, 40 g rastopljenog kokosovog ulja, 30 g yacon sirupa i prstohvat soli.
- Zagrijemo pećnicu na 170 ° C, lagano nauljimo lim za pečenje i stavimo tijesto.
- Stavimo u pećnicu na 20 minuta.
- U međuvremenu pripremimo čokoladni nadjev. U zdjeli pomiješamo 200 ml kokosovog mlijeka i brašna od tapioke (ili bilo kojeg brašna po izboru, samo pazimo da je integralno) i dobro promiješamo da masa ne bude puna grudica.
- Preostalu tekućinu iz limenke kokosovog mlijeka ulijemo u drugu posudu, dodamo biljno mlijeko, indijske oraščiće, ostatak sirupa, kakao, vaniliju i prstohvat soli.
- Dobro izmiješamo štapnim mikserom i dodamo u posudu s mlijekom i brašnom.
- Prebacimo sve u lonac i zagrijemo na umjerenoj vatri dok ne dobijemo smjesu nalik pudingu.
- Prelijemo po pripremljenoj kori koju smo u međuvremenu izvadili iz pećnice.
- Ostavimo da se masa sasvim ohladi. Najbolje će biti da tortu preko noći ostavimo u hladnjaku.
- Za kraj tortu premažemo kokosovim vrhnjem, napravljenim prema uputama s ambalaže.
Cijeli kolač s navedenim količinama sadrži: