Mogli bi reći da se pred tobom nalazi novi recept za pitu od jabuka, odnosno njezinu poboljšanu verziju. Kad je pečena, nareži je da dobiješ primamljive kocke od jabuka i cimeta, za pravu vikend poslasticu. Uz nju je odličan dodatak pravog grčkog jogurta ili domaćeg sladoleda od vanilije.
[vc_gallery type="flexslider_slide" interval="3" images="16913,16914" img_size="full" onclick="custom_link"]
Vrijeme pripreme: 15 min Vrijeme kuhanja: 50 min Zahtjevnost:
Sastojci:
Priprema:
- Za početak upalimo pećnicu i zagrijemo je na 190 °C, a pek papirom obložimo manji pleh za pečenje.
- Pripremimo nadjev. Ogulimo jabuke i narežemo ih na manje kocke, prebacimo u manju zdjelu i dodamo im cimet i sok od limuna. Sve zajedno dobro promiješamo i ostavimo da se sastojci međusobno lijepo povežu.
- U drugoj posudi spojimo suhe sastojke: brašno, prašak za pecivo, cimet i muškatni oraščić. Dobro promiješamo.
- U trećoj posudi električnim mikserom dobro izmiksamo mokre sastojke i zaslađivač: kokosovo ulje, eritritol, jaja i vaniliju.
- Spojimo sve suhe i mokre sastojke iz obje posude i dobro promiješamo. Dodamo 2/3 pripremljenih jabuka i ponovno promiješamo.
- Pripremljenu smjesu rasporedimo po plehu za pečenje i po vrhu rasporedimo još preostale jabuke.
- Sve zajedno pokrijemo pek papirom i pečemo 20 minuta. Zatim odstranimo papir i ponovno pečemo još 20 minuta.
- Ostavimo da se malo ohladi i narežemo na kvadrate željene veličine.
Najlakše ćeš pričekati da se desert ohladi tako da opereš hrpu posuđa. ;)
Dobar tek!