Ima li nešto slatko danas na meniju?
Daaaa! Fit krafne pripremljene u pećnici! ;)
Zanima li te kako sam ih pripremio?
Vrijeme pripreme: 10 min Vrijeme pečenja: 10 min Ukupno: 20 min
Sastojci: (12 krafni)
– 150g integralnog pirovog brašna,
– 50g kokosovog brašna,
– 50-70g eritritola,
– 1 žličica pecilnog praška,
– 170g pravog grčkog jogurta,
– 1dcl mlijeka,
– 3 jaja,
– 40g rastopljenog kokosovog ulja,
– 90g jabučne kaše bez dodatnog šećera,
– bobičasto voće,
– 3 žličice sjemenki chia.
Priprema:
Prije nego što počnemo s pripremom slasnih krafni, upalimo pećnicu na temperaturu 180 stupnjeva Celzijusa.
Zatim pripremimo dvije posude. U jednu stavimo pirovo i kokosovo brašno, pecilni prašak i eritritol. U drugu posudu udružimo jaja, mlijeko, pravi grčki jogurt, ulje i jabučnu kašu.
S metlicom sastojke dobro promiješamo i zatim udružimo u jednu posudu. Važno je da se svi sastojki međusobno lijepo povežu.
U sljedećem koraku pekač za pečenje muffina premažemo kokosovim uljem i za početak modele s masom napunimo do pola, dodamo žličicu marmelade, koju smo pripremili iz bobičastog voća (u loncu ugrijemo bobičasto voće i po želji dodamo malo eritritola te uz pomoć štapnog miksera sve skupa izmiksamo u glatku smjesu). Kad smo dodali marmeladu, zapunimo preostatak modela s masom za krafne.
Sve skupa pečemo 10-12 minuta i fit krafne su spremne.
P.S. Polovicu krafni smo oblili čokoladom. ;)
Pa dobar tek!