Oh, ti slasni kroasani ... Tko im samo može odoljeti? A osobito čokoladnim? Kako ti se ne bi trebalo suzdržavati, pripremio sam ti odličnu varijantu koja je blaga prema tvojoj fit figuri.
[vc_gallery type="flexslider_slide" interval="3" images="17018,17019" img_size="full" onclick="custom_link"]
Vrijeme pripreme: 60 min Vrijeme kuhanja: 30-45 min Zahtjevnost:
Sastojci:
Priprema:
- Prvo pripremimo tijesto. U maloj zdjeli pomiješamo toplo mlijeko i suhi kvasac da aktiviramo kvasac.
- U drugoj posudi zatim kombiniramo 120 g integralnog brašna, kokosovo brašno i eritritol, dobro promiješamo i dodamo cijelo jaje i žumanjak.
- Promiješamo nekoliko puta prije nego što postupno dodamo toplo mlijeko s kvascem.
- Zatim dodamo preostalu količinu brašna, dobro umijesimo i pustimo da se odmori 10 minuta.
- Tako pripremljeno tijesto premjestimo u veću posudu i ostavimo da odmara još 30 minuta.
- Kad se tijesto malo digne, podijelimo ga na osam jednakih štruca. Nauljimo pojedinačne kruščiće u ruci i oblikujemo u "palačinku". Zatim palačinke stavimo jednu na drugu i razvaljamo ih u krug. Izrežemo na osmine.
- Na dno svakog trokuta stavimo po komadić čokolade i počnemo uvijati tijesto prema užem dijelu tako da dobijemo kroasan.
- Samo još zagrijemo pećnicu na 180 ° C i pečemo kroasane 30 minuta da postanu zlatno smeđi.
Dobar tek!