Za ekstra veselje u ovim hladnim, zimskim danima pobrinut će se ove čokoladne grudvice snijega.
Unatoč jednostavnoj pripremi, ukus vas neće razočarati.
Prije nego što počnemo s pripremom recepta, želim te upozoriti da ne zaboraviš na pravilo umjerenosti.
Vrijeme pripreme: 10 min Vrijeme pečenja: 10 min Ukupno: 20 min
Sastojci: (12 krafni)
– 125g crne čokolade,
– 95g kokosovog mlijeka,
– 100g mljevenih badema,
– vanilija,
– mljevena kava,
– 2 žlici eritritola,
– sol,
– sirovi kakao.
Priprema:
Najprije ugrijemo lonac s vodom, na koji stavimo manji lonac u kojem ćemo rastopiti kokosovo mlijeko i komadiće tamne čokolade. Pritom pazimo da sastojci ne zavriju jer bi tako čokolada dobila gorak okus.
Kad je smjesa pripremljena, u nju ulijemo žličicu vanilijevog ekstrakta, mljevenu kavu, eritritol, prstohvat soli i sve skupa dobro promiješamo da dobijemo neke sorte "ganaš".
Zatim tu posudu stavimo u hladnjak na 2 sata i na svakih 30 minuta promiješamo.
Kad se smjesa stvrdne, dodamo još mljevene bademe kako bismo masu malo osušili. Zatim ju oblikujemo u kuglice, koje na kraju povaljamo u kakao.
Čokoladne kuglice stavimo u hladnjak, gdje će pričekati da dobiju svoju priliku da zasjaje u punom sjaju.
Predlažem da si ih priuštiš kao nagradu nakon dobro napravljenog treninga.
Pa dobar tek!