S obzirom na to da su preplavili svijet društvenih mreža, a i poznati su kao super namirnica, odlučio sam i sam napraviti »PUFASTE OBLAKE« odnosno »NEBESKA JAJA« i uvjeriti se koliko je ovo stvarno dobar obrok.
Priznajem, ugodno sam se iznenadio. ;)
Vrijeme pripreme: 5 min Vrijeme pečenja: 7 min Ukupno: 12 min
Sastojci:
– jaja
– sol,
– papar,
– bosiljak
Priprema:
Priprema nebeskih jaja je jako jednostavna i oduzet će vam malo više od 10 minuta vremena.
Kako bi sve skupa išlo kao podmazano, predlažem da prije nego što se uhvatite pripreme upalite pećnicu, kako bi ona bila spremna i na željenoj temperaturi od 220 stupnjeva Celzijusa.
Kad ste to napravili, hvatamo se sljedećeg mini izazova, a to je odvajanje bjelanjaka i žutanjaka. Bjelanjke stavimo zajedno u posudu, a žutanjke pojedinačno razdijelimo po manjim posudama - 1 žutanjak, 1 posuda. Zašto to radimo objasnit ću ubrzo.
Bjelanjke dobro istučemo i napravimo snijeg. Masi u fazi pripreme možemo dodati malo vlasca, bosiljka ili nekog drugog povrća narezanog na komadiće.
Kad je snijeg napravljen, većom ga žlicom u obliku kapica, odnosno kupola/oblačka razdijelimo i posložimo na pladanj koji smo prekrili papirom za pečenje. Prije nego što pufaste oblačke na 5-7 minuta stavimo u pećnicu, žličicom u kapicama napravimo udubinu u koju ćemo kasnije staviti žutanjke.
Nakon 5 minuta pladanj izvadimo iz pećnice i u svaku udubinu spustimo po jedan žutanjak. Prije nego što nastavimo s pečenjem pufaste oblake još začinimo (sol, papar, začini po želji) i na dvije minute ih vratimo na ugodnih 220 stupnjeva Celzijusa.
Kad vidimo da je žutanjak dobio svoju poznatu teksturu, pufaste oblake izvadimo iz pećnice, dodamo im listić bosiljka i obrok je spreman.