Umjesto pljeskavice s pečenim krumpirom, danas ti predstavljam njenu zdraviju i puno ukusniju verziju sa slatkim krumpirom i povrćem. Obećajem da te današnja fuzija okusa neće razočarati.
Vrijeme pripreme: 10 min Vrijeme pečenja: 15 min Ukupno: 25 min
Sastojci:
– čisto mljeveno goveđe meso
– sol, papar,
– kokosovo ulje,
– poriluk,
– slatki krumpir,
– pola crvene paprike,
– curry u prahu,
– kardamom,
– kumin,
– korijander,
– kriška sira brie,
– indijski oraščići.
Priprema:
Prvo u kipućoj vodi oko 5 minuta kuhamo slatki krumpir narezan na kolutiće. Za to vrijeme narežemo povrće na komadiće veličine po ukusu. Ocijeđeni slatki krumpir pržimo na kokosovom ulju zajedno s povrćem te začinimo (curryjem, kardamomom, kuminom, korijanderom). Na samom kraju dodamo indijske oraščiće.
U drugoj posudi izmiješamo mljeveno meso i začine (sol, papar). Oblikujemo pljeskavice i oko 10 minuta ih pečemo na vrućoj ploči za pečenje. Pljeskavice tijekom pečenja okrenemo više puta. Kad je meso pečeno, na vrh dodamo jednu šnitu sira brie.
Poslužimo zajedno s povrćem.
Dobar tek! ;)