Cijenimo vaĆĄu privatnost

Kolačiće koristimo za poboljĆĄanje vaĆĄeg iskustva pregledavanja, prikazivanje personaliziranog sadrĆŸaja i analizu prometa. Kolačići se također koriste za personalizaciju oglasa. Klikom na "Prihvati" pristajete na naĆĄu upotrebu kolačića.

Viơe informacija o kolačićima i zaơtiti podataka

AUG 2021 I Savjeti

14-dnevni veganski jelovnik + 40 besplatnih recepata

Vrijeme čitanja: 17 min
Podijeli na:

Miha Gerơič

Vegansko nije zdravo!

Također, nije zdrav nijedan drugi način prehrane, ako zabraviơ na ključna pravila.

To znači da se usprkos biranju kvalitetnih namirnica suočavaơ s problemima kao ơto su:

  • loĆĄe raspoloĆŸenje,
  • nedostatak energije,
  • pad čiste miĆĄićne mase i snage,
  • nemogućnost dobre koncentracije i
  • nepotpuna regeneracija.

Vjerojatnost da ćeĆĄ se suočiti s kojom od ovih neugodnosti je utoliko veća ako se moraĆĄ pridrĆŸavati određenih ograničenja pri odabiru namirnica.

Naime, moĆŸe se dogoditi da tijelu ne pruĆŸiĆĄ dovoljno ključnih nutrijenata i tako si radiĆĄ viĆĄe ĆĄtete nego koristi.

Budući da su određena ograničenja dio veganskog načina prehrane, opreza nikad previơe.

Zato je pala odluka da ti otkrijem 


kako točno je strukturiran uravnoteĆŸen veganski jedilnik. U nastavku te čeka viĆĄe od 40 recepata, koji zajedno čine besplatan četrnaestdnevni jelovnik, pomoću kojeg moĆŸeĆĄ na jednostavan način pruĆŸiti svom tijelu sve nutrijente, ključne za tvoj uspjeh.

Zato predlaĆŸem da ĆĄto prije pogledamo kako izgleda pobjednička strategija.

SADRĆœAJ:

  1. àTO ZNAČI VEGANSTVO?
  2. KAKVA JE VEGANSKA PREHRANA?
  3. Ć TO JEDU VEGANI?
  4. 3 KLJUČNA TRIKA ZA URAVNOTEĆœEN VEGANSKI JELOVNIK
  5. BESPLATNI DVETJEDNI VEGAN JELOVNIK

àTO ZNAČI VEGANSTVO?

Za početak moramo odgovoriti na osnovno pitanje.

Ơto znači veganstvo? Definicija veganstva je zapravo puno ơira, nego ơto to većina misli.

Obuhvaća poloĆŸaj pojedinca koji dolazi iz pozicije u kojoj ne razmiĆĄlja o sebi i svojim osjećajima, već stavlja drugo ĆŸivo biće na prvo mjesto i razmiĆĄlja o tome kako se osjećao kad je zbog određenog dobra (hrana, odjeća, kozmetika ...) dalo ĆŸivot ili su ga mučili.

Odnosno, pojedinac se maksimalno trudi da drugom ĆŸivom biću namjerno ne nanese patnju.

To znači da je to ĆŸivotna praksa ili glediĆĄte koje, između ostalog, ima vrlo snaĆŸan utjecaj na prehranu pojedinca.

ơto znači veganstvo

KAKVA JE VEGANSKA PREHRANA?

Ako se pitaĆĄ ĆĄto sve vegani ne jedu, odgovor je vrlo jednostavan.

Veganska prehrana isključuje konzumiranje hrane iz ĆŸivotinjskih izvora.

To znači da se vegani zbog etičkih ili zdravstvenih razloga odriču konzumiranju:

  • mesa i mesnih proizvoda (kako kopnenih, tako i morskih ĆŸivotinja),
  • mlijeka i mliječnih proizvoda,
  • jaja i
  • meda.

Strogo odbijanje konzumiranja mlijeka, mliječnih proizvoda, jaja i meda karakteristika je po kojoj se veganski jelovnik razlikuje od vegetarijanskog.

Pa, unatoč činjenici da je osnova veganskog menija isključivo biljna hrana, to ne znači da govorimo o jednoličnom i monotonom jelovniku.

Daleko od toga!

To potvrđuju ơaroliki, raznoliki i ukusni recepti koji te očekuju u nastavku, kao i popis veganske hrane.

Ć TO JEDU VEGANI?

Popis namirnica podijeljen je u različite skupine namirnica, gdje su naglaơene one najtipičnije, radi lakơeg razumijevanja i boljeg pregleda, ơto znači da zapravo postoji joơ viơe mogućnosti.

POPIS VEGANSKIH NAMIRNICA

ƠkrobMahunarkePovrćeVoćeOraơčići i sjemenkeGljive i algeBiljna ulja
krumpirgraĆĄakkeljjabukeorasivrganjikonopljino ulje
pơenicagrahbrokulakruơkeljeơnjacilisičarkelaneno ulje
zobmahunecvjetačaBobičasto voćebademiơampinjoniavokadovo ulje
riĆŸalećaĆĄpinatgroĆŸÄ‘ebrazilski orasikamenicemaslinovo ulje
heljdasojazeljesmokvelanene sjemenkeklorela 
prososlanutakblitvamangosezamove sjemenkenori 
  salatabananakonopljine sjemenkekelp 
  mrkvadinjabučine sjemenke  
  ciklalubenica   

TABLICA KLJUČNIH NUTRIJENATA S OBZIROM NA SKUPINU

Veganski popis za kupovinu je podijeljen na viơe skupina, jer na temelju svake od njih svom tijelu dajeơ određene nutrijente.

Stoga je vrlo vaĆŸno da odabirom namirnica koje staviĆĄ na svoj veganski jelovnik „pokrijeơ“ sve skupine, jer u protivnom povećavaĆĄ ĆĄansu da se suočiĆĄ s nedostatkom barem jedne od hranjivih tvari.

Skupina namirnicaGlavni nutrijenti karakteristični za određenu skupinu
ơkrobvlakna, minerali, antioksidansi, bjelančevine, vitamini skupine B
mahunarkevlakna, minerali, vitamini
povrćezaơtitni nutrijenti
voćevitamin C, antioksidansi, vlakna
oraơčići i sjemenkezdrave masti, vitamini
gljive i algejod, ĆŸeljezo

VEGANSKA PREHRAMBENA PIRAMIDA

Osim onoga ĆĄto je već istaknuto, količina pojedinačne hrane koju dnevno konzumiraĆĄ određuje koliko je tvoja veganska prehrana uravnoteĆŸena.

Stoga je osnova 14-dnevnog jelovnika, koji te očekuje u nastavku, piramida veganske hrane koja osigurava da unosiơ dovoljno svih hranjivih tvari.

Dakle, ne previĆĄe, kao ni premalo.

To znači da se moramo pridrĆŸavati sljedećih smjernica, odnosno preporuka.

veganska prehrambena piramida

 

Skupina namirnicaBroj porcija koje je preporučljivo dnevno konzumirati
ĆĄkrob6
povrće4
mahunarke3
voće2,5
oraơčići i sjemenke2
gljive i alge0,2

No, prije nego ĆĄto otkrijemo besplatni 14-dnevni veganski jelovnik, moramo neĆĄto reći o joĆĄ tri ključna elementa plana uravnoteĆŸene prehrane.

3 KLJUČNA TRIKA ZA URAVNOTEĆœEN VEGANSKI JELOVNIK

Unatoč činjenici da raznovrsna veganska prehrana opskrbljuje tijelo svim mikro i makronutrijentima, dodatni oprez u osiguravanju nekih zasigurno nije suviơan.

To se posebno odnosi na sljedeća tri elementa.

vitamin b12VITAMIN B12

Vitamin B12 nezamjenjiv je element za zdrav organizam i dobrobit.

Između ostalog, ovaj mikronutrijent igra vaĆŸnu ulogu u


  • smanjenju umora i iscrpljenosti,
  • normalnom funkcioniranju imunoloĆĄkog i ĆŸivčanog sustava,
  • Sintezi DNK,
  • metabolizmu hranjivih tvari,
  • stvaranju crvenih krvnih stanica

i brojnim drugim procesima.

U vezi unoơenja dovoljne količine vitamina B12 pojavljuje se prepreka koja je izravno povezana s veganskom prehranom.

Glavni izvori vitamina B12 su:

  • teleća jetra,
  • svinjska jetra,
  • ĆĄkoljke,
  • tuna,
  • pastrva

i neke druge namirnice ĆŸivotinjskog podrijetla, kojima, naravno, nije mjesto na veganskom jelovniku.

Stoga, ako ne uzmeơ u obzir tu opasnost, neơto je vjerojatnije da ćetơ se suočiti s nedostatkom ovog mikronutrijenta.

Da ne bi bilo zabune


Nedostatak vitamina B12 (moĆŸe) biti prisutan i kod pojedinaca koji inače uvrĆĄtavaju svu hranu na svoj jelovnik.

Ćœelim samo istaknuti da je u slučaju veganske prehrane vjerojatnost ovog problema obično veća, pa toplo preporučujem da tijelu daĆĄ ovaj element u obliku kvalitetnog dodatka prehrani.

vitamin dVITAMIN D

U sličnoj situaciji kao i vitamin B12 nalazi se joơ jedan mikronutrijent.

A to je 


vitamin D.

Između ostalog brine se i za bolju apsorpciju kalcija i fosfora u tankom crijevu, ơto doprinosi zdravlju


  • kostiju,
  • miĆĄića,
  • koĆŸe i
  • ImunoloĆĄkog sustava.

Poput vitamina B12, tako i vitamin D nalazimo prvenstveno u namirnicama iz ĆŸivotinjskog izvora.

Stoga se u jelovniku, koji se temelji na biljnoj hrani, mora posebno paziti na to da se uz pomoć kvalitetnih dodataka prehrani postignu optimalne vrijednosti i na taj način osigura sjajna dobrobit i zdrav organizam.

BJELANČEVINE

bjelančevine

Uz spomenute vitamine, veganska prehrana moĆŸe biti malo veći zalogaj za sve one koji između ostalog ĆŸele poboljĆĄati svoju miĆĄićnu masu.

Naime, uvjet za postizanje ovog cilja je unos dovoljne količine bjelančevina, koje se smatraju osnovnim gradivnim elementima miơića.

Koliko proteina bi trebalo dnevno konzumirati otkriva ti ovaj učinkovit kalkulator, koji ti olakơava strukturiranje samog jelovnika.

Da ne bi bilo zabune 


I u teoriji i u praksi, izgradnja miơića pokazala se savrơeno izvedivom i ostvarivom ako se odlučiơ za vegansku prehranu.

No, istina je da moraĆĄ malo viĆĄe paĆŸnje posvetiti pametnom izboru hrane, u čemu će pomoći i donja tablica.

NamirnicaUdio bjelančevina na 100 grama
spirulina64,5 g
crvena leća25,8 g
bučine sjemenke24,5 g
Maslac od kikirikija23,7 g
konopljine sjemenke22 g
chia sjemenke21,1 g
bademi18 g
slanutak17 g
zob15,5 g
kvinoja14 g
ĆĄpinat2,9 g
smeđa riĆŸa2,6 g

BESPLATNI DVETJEDNI VEGAN JELOVNIK

Sva spomenuta pravila uključena su i u dvotjedni veganski jelovnik, koji te čeka u nastavku.

Opremljen je popisom sastojaka te količinama i uputama, ơto znači da neće biti problema u pripremi jela.

TJEDAN 1

 

DAN 1

 

DORUČAK: PROTEINSKI SMOOTHIE

SASTOJCI:

  • 2-3 banane
  • 2 dl zobenih pahuljica
  • 2 dl hladne vode
  • 1 ĆŸlica maslaca od kikirikija
  • 1-2 ĆŸlice proteina od vanilije (biljnih)

PRIPREMA:

Sve sastojke izmiksamo u blenderu i popijemo napitak. Tekućinu dodajemo ovisno o tome koliko ĆŸelimo gust napitak.

RUČAK: HELJDINA KAàA S GLJIVAMA

SASTOJCI:

  • 100 g heljdine kaĆĄe
  • 1 srednji luk (nasjeckan)
  • 1 čeĆĄanj čeĆĄnjaka (sitno nasjeckanog)
  • 200 g tanko narezanih gljiva (ĆĄampinjoni)
  • svjeĆŸi perĆĄin i kopar
  • sol i papar

PRIPREMA:

Heljdinu kaơu operemo vodom i kuhamo u vrućoj i slanoj vodi oko 15-20 minuta.

Očistimo i nareĆŸemo gljive. Luk nareĆŸemo i pirjamo na 1-2 ĆŸlice maslinovog ulja da postakleni. Dodamo gljive i kuhamo dok ne puste sokove, a sokovi zatim ispare. Dodamo 2 reĆŸnja nasjeckanog čeĆĄnjaka, nasjeckanog perĆĄina, prstohvat ili dva kopra i posolimo i popaprimo po ukusu. MoĆŸemo dodati dimljenu papriku u prahu i / ili kajenski papar ako ĆŸelimo da bude pikantnije.

VEČERA: KREM JUHA OD CVJETAČE S BROKULOM I KRUMPIROM

SASTOJCI:

  • 1 srednji luk (nasjeckan)
  • 3 čeĆĄnja čeĆĄnjaka (nasjeckana)
  • 1 mala cvjetača
  • 1 mala brokula
  • 2 srednja krumpira
  • biljno ulje, sol, papar, kopar, kajenski papar, prstohvat dimljene paprike u prahu

PRIPREMA:

Na maslinovom ulju poprĆŸimo nasjeckani luk i dodamo nasjeckane mahune. Sve povrće nareĆŸemo na male komadiće i stavimo u lonac u kojem su luk i čeĆĄnjak. Dodamo 1,5 l vode i pričekamo da zavrije. Dodamo začine po ukusu i nakon otprilike 20 minuta kuhanja na umjerenoj vatri sve izmijeĆĄamo ĆĄtapnim mikserom.

 

DAN 2

 

DORUČAK: TOFU S POVRĆEM

SASTOJCI:

  • 150 g tofua
  • 1 srednji luk
  • pola zelene paprike
  • pola crvene paprike
  • sol, papar i kurkuma

PRIPREMA:

Na ĆŸlici maslinovog ulja poprĆŸimo luk, a kad malo postakli, dodamo narezanu papriku. Dodamo dobro osuĆĄen i narezan tofu. Začinimo, a tofu zgnječimo vilicom.

PosluĆŸimo s komadom ili dva integralnog tosta.

RUČAK: VARIVO OD LEĆE

SASTOJCI: za 2 osobe

  • 130 g smeđe leće (namočene preko noći)
  • 1 srednji luk (nasjeckan)
  • 3 čeĆĄnja čeĆĄnjaka (nasjeckana)
  • 1 veliki poriluk
  • 1/2 srednje cvjetače (Ili brokule)
  • 2 srednje mrkve
  • 1 ĆĄalica smrznutog graĆĄka
  • 2 lovorova lista
  • maslinovo ulje, sol, papar, kurkuma, prstohvat dimljene paprike u prahu, kopar

PRIPREMA:

Smeđu leću namočimo preko noći i prije kuhanja dobro operemo pod vodom.

U velikom loncu na maslinovom ulju poprĆŸimo nasjeckani luk i poriluk te dodamo nasjeckani čeĆĄnjak. Dodamo narezanu mrkvu, cvjetaču, graĆĄak, leću i heljdinu kaĆĄu.

Dodamo 1l vode i pustimo da zavrije (na kraju dodajemo vodu ako je juha pregusta ..)

Dodamo začine po ukusu i ostavimo da se kuha na srednjoj vatri 20-30 minuta.

VEČERA: PALENTA S POVRĆEM

SASTOJCI: za 2 osobe

  • 150 g kukuruznog braĆĄna (palenta)
  • 1 srednji luk (nasjeckan)
  • 2-3 čeĆĄnja čeĆĄnjaka (sitno nasjeckanog)
  • 1 poriluk srednje veličine
  • 1 velika tikvica
  • 100 g tanko narezanih gljiva (ĆĄampinjoni)
  • 1 limenka sjeckane rajčice
  • svjeĆŸi perĆĄin, origano, bosiljak
  • sol i papar, kurkuma

PRIPREMA:

Ć ampinjone, poriluk i tikvice ogulimo i nareĆŸemo.

Palentu skuhamo prema uputama na pakiranju (prokuhamo vodu, palentu dodajemo lijevom rukom uz mijeơanje desnom rukom pjenjačom).

Luk nareĆŸemo i prĆŸimo na 3 ĆŸlice biljnog ulja. Dodamo narezani poriluk, tikvice i gljive te kuhamo joĆĄ nekoliko minuta dok ne omekĆĄa.

Dodamo 2-3 čeơnja nasjeckanog čeơnjaka i limenku sjeckane rajčice i promijeơamo.

Na kraju dodamo nasjeckani perơin, prstohvat ili dva origana i bosiljak te posolimo i popaprimo po ukusu. U povrće umijeơamo kuhanu palentu i promijeơamo.

 

DAN 3

 

DORUČAK: SMOOTHIE ZDJELA S GRANOLOM

SASTOJCI:

  • 1 banana
  • 2 nektarine
  • sok od 1 naranče
  • ĆĄaka granole
  • 1-2 ĆŸlice chia sjemenki
  • 1-2 ĆŸlice kokosa

PRIPREMA:

Pomijeơamo voće u blenderu. Ako voliơ rjeđe, dodaơ joơ soka od naranče. Ulijeơ u zdjelu i dodaơ granolu, sjemenke i kokos.

RUČAK: SEITAN SA àAMPINJONIMA I KRUMPIROM U KOMADIMA

SASTOJCI: za 2 osobe

  • 200 g seitana
  • 200 g ĆĄampinjona
  • 1 čeĆĄanj čeĆĄnjaka
  • sol, papar, perĆĄin
  • 5-6 velikih krumpira

PRIPREMA:

Skuhamo krumpir u slanoj vodi, dodamo 1-2 ĆŸlice kokosovog ulja i perĆĄin. U tavi zagrijemo 2 ĆŸlice maslinovog ulja. Ispečemo ĆĄampinjone narezane na ploĆĄke, dodamo čeĆĄnjak i začine te na kraju seitan.

VEČERA: MJEàANA SALATA S TEMPEHOM

SASTOJCI:

  • pola glavice zelene salate
  • 1 ĆĄalica kuhanog graha
  • 1-2 rajčice
  • ĆĄaka kukuruza
  • sol, papar, jabučni ocat i maslinovo ulje
  • reĆŸanj čeĆĄnjaka (nije obavezno)
  • 100 g mariniranog tempeha

PRIPREMA:

Tempeh mariniramo 15 minuta u 2 ĆŸlice sojinog umaka, ĆŸličicom maslinovog ulja i ĆŸličicom maslaca od kikirikija. Očistimo salatu i nareĆŸemo rajčice. Povrće stavimo u zdjelu, tempeh poprĆŸite u tavi i sve zajedno pomijeĆĄajte.

 

DAN 4

 

DORUČAK: PROSENA KAàA S JABUKAMA I àLJIVAMA

SASTOJCI:

  • 100 g prosene kaĆĄe
  • 1 narezana jabuka
  • ĆĄaka narezanih suhih ĆĄljiva

PRIPREMA:

Skuhamo prosenu kaĆĄu, a na polovici kuhanja dodamo narezanu jabuku i ĆĄljive. Po ĆŸelji dodamo 10 g vanil ĆĄećera.

RUČAK: INTEGRALNE àPAGETE U SOJINOM BOLONJEZ UMAKU

SASTOJCI: za 2 osobe

  • 200 g integralnih ĆĄpageta (ili bilo koje druge tjestenine)
  • 1 srednji luk
  • 2 velika reĆŸnja čeĆĄnjaka (nasjeckana)
  • 1 velika mrkva (naribana)
  • 1 zelena paprika (narezana na male komadiće)
  • 400 ml pirea od rajčice
  • 100 g sojinih mrvica
  • 1 ĆĄalica graĆĄka (smrznuti ili konzervirani) - po izboru
  • 2 ĆŸlice maslinovog ulja
  • 1-2 lovorova lista
  • sol, papar, kajenska paprika, kurkuma, crvena dimljena paprika u prahu, kopar, origano, bosiljak

PRIPREMA:

Na maslinovom ulju poprĆŸimo nasjeckani luk i dodamo nasjeckani čeĆĄnjak (pazimo da čeĆĄnjak ne zagori jer postane gorak okus ...) Dodamo naribanu mrkvu i narezanu papriku u lonac s lukom i čeĆĄnjakom i mijeĆĄamo dok pirjamo. Dodamo pire od rajčice, sojine mrvice, 1-2 lovorova lista i začine. (Ako ćeĆĄ dodati smrznuti graĆĄak, vrijeme je da ga dodaĆĄ. Ako koristiĆĄ graĆĄak iz konzerve, moĆŸeĆĄ ga dodati na kraju). Ako je umak pregust, dodamo 1-2 dl vode i kuhamo joĆĄ 5 minuta. Provjerimo je li umak dovoljno začinjen.

VEČERA: SALATA OD KUPUSA S GRAHOM

SASTOJCI:

  • pola glavice kupusa
  • 1 konzerva graha
  • 1 čeĆĄanj čeĆĄnjaka (po ĆŸelji)
  • Sol, ocat, maslinovo ili bučino ulje

PRIPREMA:

Kupus nareĆŸemo, dodamo ocijeđen i opran grah i začinimo.

 

DAN 5

 

DORUČAK: ZOBENA RIĆœA

SASTOJCI:

  • 110 g riĆŸe
  • 3 dl zobenog napitka
  • 1 dl vode
  • prstohvat soli
  • 1 vanil ĆĄećer

PRIPREMA:

RiĆŸu operemo i ocijedimo. Zajedno sa zobenim napitkom i vodom stavimo riĆŸu u lončić i kuhamo na srednjoj vatri 20 minuta. Tijekom kuhanja dodamo prstohvat soli i vanilin ĆĄećer. Na kraju dodamo kakao ili ĆŸlicu namaza od badema po ukusu.

RUČAK: PIR S TIKVICAMA, PAPRIKOM I àAMPINJONIMA

SASTOJCI: za 2 osobe

  • 200 g pira
  • 1 srednji luk (nasjeckan)
  • 2-3 čeĆĄnja čeĆĄnjaka (sitno nasjeckanog)
  • 300 g tikvica
  • 1 zelena paprika
  • 200 g tanko narezanih gljiva (ĆĄampinjoni)
  • svjeĆŸi perĆĄin i kopar
  • sol i papar, kurkuma

PRIPREMA:

Pir operemo pod vodom i kuhamo u vrućoj i slanoj vodi oko 15-20 minuta.

Očistimo i nareĆŸemo ĆĄampinjone, papriku i tikvice). Luk nareĆŸemo i prĆŸite na 3 ĆŸlice biljnog ulja. Dodamo narezanu papriku, tikvice i gljive te kuhamo joĆĄ nekoliko minuta dok ne omekĆĄaju. Dodamo 2-3 čeĆĄnja nasjeckanog čeĆĄnjaka, nasjeckanog perĆĄina, prstohvat ili dva kopra i posolimo i popaprimo po ukusu. Po ĆŸelji moĆŸemo dodati i dimljenu papriku u prahu i / ili kajenski papar ako ĆŸelite da bude pikantnije.

Dodamo kuhani pir i promijeĆĄamo.

VEČERA: GUACAMOLE NAMAZ

SASTOJCI: za 2 osobe

  • 1-2 avokada
  • 1 rajčica
  • 1 manji luk
  • 1 reĆŸanj čeĆĄnjaka
  • limunov sok
  • sol, papar

PRIPREMA:

Ogulimo avokado, te na sitno nasjeckamo luk, čeĆĄnjak i rajčicu. Sve zajedno pomijeĆĄamo i zdrobimo vilicom. PosluĆŸimo na integralnom kruhu ili toastu.

 

DAN 6

 

DORUČAK: PROTEINSKE PALAČINKE

SASTOJCI:

  • 150 g pirovog integralnog braĆĄna
  • 30 g biljnih proteina (okus vanilije)
  • prstohvat soli
  • 2 dl zobenog napitka
  • 3 dl hladne vode
  • 1 ĆŸlica kokosovog ulja
  • 1 banana

PRIPREMA:

PomijeĆĄamo pjenjačom sve sastojke osim banane. Dodamo bananu i izmiksamo ĆĄtapnim mikserom. Ostavimo 20-30 minuta sa strane i napravimo palačinke. PremaĆŸemo ih dĆŸemom ili namazom od oraha. Palačinke su rahle i trebaĆĄ pravu tavu i ulje kako se tijekom pečenja ne bi previĆĄe zalijepile za dno posude.

RUČAK: PAD THAI S POVRĆEM

SASTOJCI: za 2 osobe

  • 200 g ĆĄirokih riĆŸinih rezanci
  • 200 g tofua (izrezanog na kockice) - ako ĆŸeliĆĄ da bude hrskaviji, preprĆŸi ga s 2 ĆŸlice integralnog pirovog braĆĄna
  • 3 ĆŸlice sezamovog ulja (ili bilo kojeg drugog biljnog ulja)
  • 1 poriluk srednje veličine
  • 1 mrkva srednje veličine
  • 1 tikvica
  • 4 ĆĄampinjona
  • 1/2 zelene paprike (moĆŸe biti i ĆŸuta, crvena ili sve tri)
  • 2 ĆŸlice sjemenki sezama
  • ĆĄaka sjeckanog kikirikija

Sastojci za umak:

  • 3dl hladne vode
  • 1/2 ĆŸličice suĆĄenog čilija
  • 7 ĆŸlica svijetlog umaka od soje
  • 1 ĆŸlica tamnog umaka od soje
  • 1 prstohvat kurkume
  • 2 ĆŸlice riĆŸinog braĆĄna (ili ĆĄkroba od krumpira)
  • sok od 1 limete
  • 1 ĆŸlica maslaca od kikirikija

PRIPREMA:

NareĆŸemo tofu i povrće. U 3dl hladne vode pomijeĆĄamo 1 ĆŸlicu maslaca od kikirikija, 2 ĆŸlice riĆŸinog braĆĄna, sok od limete i dodamo čili sa soja umakom i kurkumom. Kockice tofua uvaljamo u braĆĄno i poprĆŸimo na 3 ĆŸlice sezamovog ulja da postane hrskav. PrĆŸeni tofu ostavimo sa strane i počnemo peći povrće.

RiĆŸine rezance stavimo u vruću vodu (pripremimo kako je naznačeno na pakiranju, ali obično je potrebno samo 3 minute da omekĆĄaju - računaj da će se skuhati u umaku). Kad povrće malo omekĆĄa, u wok dodamo rezance od riĆŸe. Dodamo smjesu od čili-sojinog umaka u maslac od kikirikija i promijeĆĄamo. Na kraju dodamo tofu, sezam i kikiriki. Pričekamo da umak prokuha, malo se zgusne i sve sjedini. Ako je umak pregust, postupno dodajemo malo vode.

VEČERA: MJEàANA SALATA S FRANCUSKIM PRELJEVOM

SASTOJCI:

  • œ glavice zelene salate
  • 1 rajčica
  • œ krastavca
  • grah i kukuruz

Preljev: 1 ĆŸlica veganske majoneze, pola ĆŸličice senfa, prstohvat soli i papra, jabučni ocat)

PRIPREMA:

Operemo povrće, nareĆŸemo i začinimo po ukusu. Sastojke za preljev pomijeĆĄamo u zdjelici i prelijemo preko salate. U slučaju da je preljev pregust, moĆŸe se dodati koja ĆŸlica vode.

 

DAN 7

 

DORUČAK: MANGORANČA

SASTOJCI:

  • 1 mango
  • Sok 5 naranči

PRIPREMA:

Ocijedimo sok od naranči i ogulimo mango. Oboje izmiksamo u blenderu i popijemo

RUČAK: TJESTENINA OD PIRA S RAJČICOM I ČEàNJAKOM

SASTOJCI: za 2 osobe

  • 200 g tjestenine od pira
  • 4 velika reĆŸnja čeĆĄnjaka (sitno nasjeckana)
  • 250 g cherry rajčice (prerezane na pola ili četvrtine)
  • maslinovo ulje
  • začini (sol, papar, origano, bosiljak, kurkuma)
  • 1dl vode u kojoj se kuhala tjestenina

PRIPREMA:

Skuhamo tjesteninu prema uputama na pakiranju i sačuvamo malo vode za umak (1-2 dl). Dok se tjestenina kuha, stavimo maslinovo ulje u veliku tavu i dodamo nasjeckani čeơnjak, a kad se zagrije, nakon otprilike 10 sekundi, dodamo narezanu rajčicu. Kad prokuha, smanjimo temperaturu i dodamo začine. Kuhamo oko 5 minuta da rajčice omekơaju.

Za joĆĄ umaka dodamo malo vode iz kuhane tjestenine koju smo ostavili sa strane (oko 1-2 dl). U umak umijeĆĄamo tjesteninu, ponovno promijeĆĄamo i posluĆŸimo.

Ako nemaĆĄ cherry rajčice, moĆŸeĆĄ narezati veće rajčice ili upotrijebiti konzervu rajčice, ali svjeĆŸa je uvijek bolja.

VEČERA: MJEàANA SALATA S PEČENIM SLANUTKOM

SASTOJCI:

  • œ glavice zelene salate
  • ĆĄaka rukole
  • zelje
  • 1 rajčica
  • 1 konzerva slanutka

PRIPREMA:

Slanutak operemo pod mlazom vode i osuĆĄimo. OsuĆĄeno pomijeĆĄamo sa ĆŸlicom maslinovog ulja, dodamo prstohvat soli, kajenski papar i čeĆĄnjak u prahu. Pečemo u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 30 minuta. Svo povrće oprati, narezati i začiniti po ĆŸelji. Dodamo pečeni slanutak i promijeĆĄamo.

 

TJEDAN 2

 

DAN 9

 

DORUČAK: NAMAZ OD HUMUSA NA INTEGRALNOM KRUHU

SASTOJCI:

  • 1 limenka kuhanog slanutka
  • 2 reĆŸnja čeĆĄnjaka
  • 1 ĆŸlica tahinija (paste od sezama)
  • pola soka od limuna
  • 1/4 ili pola ĆŸličice soli (dodajemo polako i po ukusu)
  • 3 ĆŸlice maslinovog ulja

PRIPREMA:

Slanutak ocijedimo i sačuvamo tekućinu. ČeĆĄnjak ogulimo i nasjeckamo. Limun operemo, prepolovimo i iscijedimo sok. Slanutak, čeĆĄnjak, tahini, sol i limunov sok istresemo u multipraktik i brzo promijeĆĄamo. Tijekom mijeĆĄanja dodamo ulje i malo spremljene tekućine (oko 1/4 ĆĄalice) kako bi namaz bio kremaste teksture. MijeĆĄamo joĆĄ nekoliko minuta dok masa ne postane jednolična i glatka. PosluĆŸimo u posudi za posluĆŸivanje ili spremimo u manje staklenke. PosluĆŸimo uz integralni kruh i svjeĆŸe povrće narezano na ĆĄtapiće.

RUČAK: POVRĆE NA ĆœARU S TOFUOM

SASTOJCI: za 2 osobe

  • 2 velike tikvice
  • 10 velikih ĆĄampinjona
  • 200 g dimljenog tofua
  • začini i maslinovo ulje

PRIPREMA:

Tikvice i ĆĄampinjone ogulimo i nareĆŸemo na ploĆĄke. Zagrijemo ulje na roĆĄtilju ili u tavi i poprĆŸimo povrće. Ocijedimo tofu i zamotamo u krpu kako bismo uklonili viĆĄak tekućine. NareĆŸemo ga na ploĆĄke, poprĆŸimo i začinimo po ĆŸelji.

VEČERA: KREM JUHA OD PORILUKA

SASTOJCI: za 2 osobe

  • 1,5 veliki poriluk
  • 3 srednja krumpira
  • 1 velika mrkva
  • biljno ulje, sol, papar, kurkuma, prstohvat dimljene paprike u prahu, kopar

PRIPREMA:

Na biljnom ulju (moĆŸe se koristiti i maslinovo) isprĆŸimo nasjeckani poriluk i dodamo na tanko narezanu mrkvu i krumpir. Dodamo 1,5 l vode i zakuhamo (na kraju dodamo vodu ako je juha pregusta ..) Dodamo začine po ukusu i nakon 20 -ak minuta kuhanja na umjerenoj vatri sve izmijeĆĄamo ĆĄtapnim mikserom.

 

DAN 9

 

DORUČAK: NAMAZ OD CRVENOG GRAHA I INTEGRALNI TOST

SASTOJCI:

  • 1 srednji luk
  • 2 reĆŸnja čeĆĄnjaka
  • 1 limenka crvenog graha
  • 1 ĆŸličica senfa
  • Sol, papar, kopar, dimljena paprika u prahu, kajenski papar

PRIPREMA:

PoprĆŸimo luk i nasjeckan čeĆĄnjak. Sve sastojke stavimo u blender i izmiksamo do ĆŸeljene teksture (moĆŸe se upotrijebiti i ĆĄtapni miker). Namaz čuvamo u hladnjaku do 5 dana.

RUČAK: PEČENA RIĆœA S POVRĆEM I TOFUOM

SASTOJCI: za 2 osobe

  • 150 g tofua (tofu "kajgana")
  • sol, crni papar, kurkuma i 3 ĆŸlice sezamovog ulja
  • 200 g kuhane basmati riĆŸe
  • 2 ĆŸlice sezamovog ulja, 2 ĆŸlice ulja od kikirikija
  • 1 veliki luk
  • 2-3 velike mrkve (narezane na kockice)
  • 1 ĆĄalica graha
  • 4-6 ĆŸlica svijetlog umaka od soje

PRIPREMA:

Skuhamo basmati riĆŸu (obično je potrebna 1 ĆĄalica riĆŸe i 2 ĆĄalice vode, ali slijedi upute na pakiranju!) IzreĆŸemo tofu i povrće da sve bude spremno.

U tavi s malo ulja preprĆŸimo tofu. Začinimo solju, crnim paprom i kurkumom. Vilicom zgnječimo tofu i promijeĆĄamo.

U woku ili velikoj tavi poprĆŸimo luk i mrkvu narezane na kockice, a kad omekĆĄaju, dodamo graĆĄak i nastavimo kuhati. Kad je povrće skuhano, dodamo basmati riĆŸu i tofu. Dodamo soja sos i promijeĆĄamo. Po ĆŸelji ga moĆŸemo dodati viĆĄe za jači okus.

VEČERA: JUHA OD BUNDEVE

SASTOJCI: za 2 osobe

  • 1 srednji luk
  • 2 čeĆĄnja čeĆĄnjaka - nasjeckana
  • 2 srednja krumpira (200 g)
  • pola male hokaido bundeve (400 g)
  • 2 ĆŸlice maslinovog ulja
  • 1 lovorov list
  • Sol, papar, kopar, kurkuma
  • 1/2 ĆŸličice dimljene paprike u prahu
  • 0,5-1 l vode

PRIPREMA:

Hokkaido bundevu nareĆŸemo na 4 velika komada, izvadimo sjemenke i stavimo je peći oko 15 minuta na 200 stupnjeva Celzija. Kad se malo ohladi, uzmemo ĆŸlicu i odvojimo meso bundeve od kore.

Luk nareĆŸemo i pirjamo na 3 ĆŸlice biljnog ulja.

Dodamo nasjeckani čeơnjak i promijeơamo tek toliko da zamiriơe ... čeơnjak se ne bi smio zapeći jer će imati gorak okus.

Dodamo krumpir i bundevu te sve zalijemo vodom.

Dodajmo lovorov list i pustimo da prokuha. Zatim dodamo sve začine i kuhamo oko 20 minuta na umjerenoj vatri.

Kad je sve kuhano, izvadimo lovorov list i juhu mijeơamo ručnom mikserom dok ne postane glatka. Ako je juha pregusta, dodamo malo vode i joơ soli ili drugih začina.

 

DAN 10

 

DORUČAK: ZOBENE PAHULJICE S VOĆEM

SASTOJCI:

  • 80 g zobenih pahuljica
  • Voda ili biljni napitak
  • 1 jabuka
  • 1 banana
  • 1 ĆĄaka svjeĆŸih bobica
  • 1 ĆŸlica namaza od badema

PRIPREMA:

Zobene pahuljice skuhamo u vodi ili biljnom napitku. Tijekom kuhanja dodamo narezanu bananu i jabuku. Na kraju posipamo svjeĆŸim bobicama i namazom od badema.

RUČAK: KVINOJA S POVRĆEM I TEMPEHOM

SASTOJCI: za 2 osobe

  • 200 g kvinoje
  • 100 g dimljenog tempeha
  • 1 naribana mrkva
  • 1 tikvica
  • 1 paprika
  • 2 rajčice
  • œ male konzerve kukuruza
  • 1 čeĆĄanj čeĆĄnjaka
  • sol, papar, origano, bosiljak, maslinovo ulje

PRIPREMA:

Svo povrće nareĆŸemo na komade. Skuhamo kvinoju prema uputama s ambalaĆŸe. Tempeh ispečemo na tavi ili u pećnici. Zagrijemo tavu i na maslinovom ulju poprĆŸimo na komadiće narezano povrće i naribanu mrkvu. Na kraju dodamo čeĆĄnjak, začine, kukuruz i tempeh.

VEČERA: SALATA OD KRUMPIRA S KRASTAVCIMA

SASTOJCI:

  • 3 krumpira
  • 1 krastavac
  • 1 luk
  • sol, papar, jabučni ocat, maslinovo ulje

PRIPREMA:

Krumpir ogulimo, nareĆŸemo i skuhamo. Krastavac naribamo, a luk nareĆŸemo na ploĆĄke. Sve zajedno pomijeĆĄamo u zdjeli i začinimo po ĆŸelji.

 

DAN 11

 

DORUČAK: VOĆE PO IZBORU

SASTOJCI:

Pojedemo toliko voća dok ne budemo siti (npr. 6-8 nektarina).

PRIPREMA:

Voće operemo i pojedemo.

RUČAK: PIZZA S POVRĆEM

INGREDIENTI za 2 pizze (u slučaju nedostatka vremena, kupimo već pripremljeno tijesto)

  • 20g svjeĆŸeg kvasca (ili 1 pakiranje suhog kvasca)
  • 250 ml tople vode
  • 1 ĆŸlica smeđeg ĆĄećera
  • 250g bijelog braĆĄna (tip 500)
  • 200g pirovog integralnog braĆĄna
  • 1 ĆŸlica soli
  • 2 ĆŸlice maslinovog ulja

Umak:

  • 1 konzerva rajčice
  • začini (sol, origano, bosiljak)
  • 200 g veganskog sira
  • Povrće po izbiru (gljive, masline, poriluk, kukuruz
)

PRIPREMA:

PomijeĆĄamo ĆŸlicu ĆĄećera, ĆŸlicu braĆĄna, 20 g mljevenog svjeĆŸeg kvasca i toplu vodu (NE VRUĆU!) u velikoj zdjeli. Umjesto svjeĆŸeg kvasca, moĆŸeĆĄ koristiti suhi kvasac iz vrećice. Stavimo na toplo mjesto da se kvasac digne oko 10-15 minuta.

Dodamo maslinovo ulje i sol te mijeơamo uz postupno dodavanje braơna (ne smijeơ iskoristiti sve). Tijesto će biti ljepljivo i kad je pregusto za mijeơanje, prebacimo ga na lagano pobraơnjenu povrơinu i mijesimo oko minute da se formira labava kugla (pazimo da ga ne umijesimo previơe).

Vratimo tijesto u zdjelu i prekrijemo ga plastičnom folijom ili kuhinjskom krpom i stavimo na toplo mjesto da se diĆŸe oko 1 sat ili dok ne udvostruči svoju veličinu. Ć tapnim mikserom pomijeĆĄamo rajčice iz konzerve i začine.

Zagrijemo pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa. Kad je tijesto spremno, probuơimo ga kako bismo oslobodili mjehuriće zraka. Podijelimo tijesto na pola.

Lagano razvaljamo tijesto na lagano pobraơnjenoj radnoj povrơini s lagano pobraơnjenim rukama ili valjkom. Stavimo na pripremljeni lim za pečenje i rukama razvučemo u krug. Podignemo rub tijesta prema gore kako bismo stvorili rub za koru.

PremaĆŸemo tijesto umakom od rajčice, dodamo omiljeno povrće i veganski sir, te pečemo do 20 minuta.

VEČERA: GRČKA SALATA

SASTOJCI:

  • 2-3 rajčice
  • œ krastavca
  • 1 paprika
  • 100 g veganske fete
  • Ć aka crnih maslina
  • Sol, balzamični ocat, maslinovo ulje

PRIPREMA:

Operemo povrće, nareĆŸemo i začinimo po ukusu. Po ĆŸelji dodamo zelenu salatu.

 

DAN 12

 

DORUČAK: SOJIN JOGURT S VOĆEM I GRANOLOM

SASTOJCI:

  •  100-200 g sojinog jogurta po izbiru
  • 1 banana
  • 1 nektarina
  • Ć aka jagoda i borovnica
  • Ć aka granole
  • 1 ĆŸlica chia sjemenki

PRIPREMA:

Očistimo voće i nareĆŸemo na manje komade. Sve sastojke pomijeĆĄamo u zdjelici.

RUČAK: RIĆœINI REZANCI S PORILUKOM I SEITANOM NA MONGOLSKI NAČIN

SASTOJCI: za 2 osobe

  • 250g ĆĄirokih riĆŸinig rezanaca
  • 200g seitana (moĆŸe se upotrijebiti i tofu)
  • 1-2 veća poriluka

Sastojci za umak:

  • 3dl hladne vode
  • 1/2 čajne ĆŸličice suhog čilija
  • 7 ĆŸlica svijetlog sojinog umaka
  • 1 ĆŸlica tamnog sojinog umaka
  • 1 prstohvat kurkume
  • 2 ĆŸlice riĆŸinog braĆĄna (ili krumpirovog ĆĄkroba)

PRIPREMA:

Seitan nareĆŸemo na kockice, a poriluk na manje kvadrate.

PomijeĆĄamo 2 ĆŸlice riĆŸinog braĆĄna u 3dl hladne vode i dodamo čili sa soja umakom i kurkumom. Pečemo seitan u tavi sa ĆŸlicom ili dvije ulja dok ne postane malo hrskav. RiĆŸine rezance stavimo u kipuću vodu (pripremimo kako je naznačeno na pakiranju, ali obično je potrebno samo 3 minute da omekĆĄaju - računaj da će se skuhati u umaku). U wok sejtanu dodamo poriluk narezan na kockice, a kad postane mekĆĄi, dodamo rezance od riĆŸe. Na kraju dodamo smjesu od čili-sojinog umaka i promijeĆĄamo. Pustimo da zavrije i ako je umak pregust, dodamo malo vode.

VEČERA: JUHA OD CVJETAČE S KRUMPIROM I PORILUKOM

SASTOJCI: za 2 osobe

  • 1 luk
  • 2 reĆŸnja čeĆĄnjaka
  • 1 mala glavica cvjetače
  • 2 krumpira
  • 2 velike mrkve
  • 1 mali poriluk
  • Sol, papar, kopar, lovorov list

PRIPREMA:

Povrće ogulimo i nareĆŸite na male komadiće. Na maslinovom ulju poprĆŸimo luk i poriluk te dodamo sve ostale sastojke. Ulijemo 1 litru vode i pustimo da zavrije. Posolimo i dodamo začine te kuhamo na umjerenoj vatri oko 20 minuta ili dok se krumpir ne skuha.

 

DAN 13

 

DORUČAK: VOĆE PO IZBORU

SASTOJCI:

Pojedemo onoliko voća da smo siti (npr. 1 ananas)

PRIPREMA:

Voće operemo/nareĆŸemo i pojedemo.

RUČAK: BEZMESNE LAZANJE

SASTOJCI:

  • 15 listova za lazanje
  • 1 veliki luk (nasjeckan)
  • 2-3 velika reĆŸnja čeĆĄnjaka (nasjeckana)
  • 3 ĆŸlice nasjeckane stabljike celera
  • 2 naribane mrkve
  • 100 g sojinih mrvica
  • 7 dl umaka od rajčice (+ 2dl vode)
  • začini (1 ĆŸličica origana, 1 ĆŸličica bosiljka, 2 ĆŸličice soli, 1 / 2-1 ĆŸličica papra, 1 ĆŸličica dimljene paprike u prahu)
  • 1 ĆŸlica smeđeg ĆĄećera
  • 2 lovorova lista
  • 200 g naribanog veganskog sira (GreenVie - okus gaude)

BeĆĄamel umak:

  • 1 dl vode
  • 2 dl zobenog napitka (ili bilo koji drugi: sojin, riĆŸin..)
  • 1-2 ĆŸlice bijelog braĆĄna (tip 500)
  • začini (sol, papar, kurkuma, malo kopra, kajenski papar) - moĆŸe se dodati i ĆŸlicu vegete

PRIPREMA:

Očistimo i nasjeckamo sveĆŸe povrće. U velikoj tavi ili woku poprĆŸimo luk na 3 ĆŸlice ulja (da postakli), dodamo mrkvu, zelje i čeĆĄnjak te pirjamo oko 5 minuta. Dodamo mrvice soje i začine, pa ulijemo umak od rajčice i vodu. Dodamo ĆĄećer, 2 lovorova lista i ostavimo da se krčka oko 5-10 minuta.

U međuvremenu pripremimo beơamel. Pjenjačom pomijeơamo sve sastojke za beơamel umak u velikoj tavi pazeći da se ne stvore grudvice i mijeơamo dok ne zavrije. Smanjimo vatru i mijeơamo dok se umak ne zgusne. Ako ti se dogodi da je previơe gust, dodajơ malo vode.

Prilikom sastavljanja lazanja počnemo s 3 lista lazanja, zatim s 8-10 ĆŸlica umaka i dodamo naribani veganski sir. Ponavljamo postupak dok nam ne ponestane tijesta. Posljednji dio prelijemo beĆĄamel umakom i posipamo naribanim sirom.

Pečemo 25-30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva Celzijusa.

VEČERA: SALATA OD RAJČICE S VEGANSKIM FETA SIROM

SASTOJCI:

  • 3 rajčice
  • 1 manji luk
  • 100 g veganskega feta sira narezanog na kocke
  • Sol, jabučni ocat, maslinovo ulje

PRIPREMA:

Operemo povrće, nareĆŸemo i začinimo po ukusu.

 

DAN 14

 

DORUČAK: SENDVIČ S DIMLJENIM TOFUOM

SASTOJCI:

  • 80 g dimljenog tofua
  • 1-2 integralna peciva sa sjemenkama
  • senf i/ili hren
  • 2 lista zelene salate
  • Polovica na trakice narezane paprike

PRIPREMA:

Tofu nareĆŸemo na tanke ĆĄnite i ispečemo na tavi. Dodamo začine ili 1 ĆŸlicu sojinog umaka.

DORUČAK: SENDVIČ S DIMLJENIM TOFUOM

SASTOJCI: za 2 osobe

  •  1 srednje velike cvjetače
  • 2 krumpira (na tanko narezana)
  • 1 srednje velika paprika
  • 2 mrkve
  • 1/2 poriluka
  • 10 ĆĄampinjona
  • maslinovo ulje i začini (sol, kajenski papar, kurkuma, čeĆĄnjak u prahu, kopar)

PRIPREMA:

Pećnicu zagrijemo na 200 stupnjeva. Svo povrće nareĆŸemo na manje komade, a krumpir na tanje ploĆĄke, jer se duĆŸe vremena kuha/peče. Sve tavimo u veći lim za pečenje, dodamo začine i maslinovo ulje. Sve dobro promijeĆĄamo rukama i pečemo u pećnici pribliĆŸno 30-40 minut, ovisno o tome koliko ĆŸelimo da se sve zapeče.

VEČERA: MAHUNE U SALATI

SASTOJCI:

  • 250 g mahuna
  • 1 manji luk
  • Sol, jabučni ocat, maslinovo ulje

PRIPREMA:

Mahune skuhamo u posoljenoj vreloj vodi. Kad se ohladi začinimo po ukusu i po ĆŸelji dodamo perĆĄin.

 

Nema kraja raznolikosti i bogatstvu obroka.

Obilje ukusnih, jednostavnih i zdravih obroka moĆŸeĆĄ pronaći u naĆĄoj riznici, u kojoj se između ostalog nalaze i recepti za sve one koji oboĆŸavaju veganske obroke.

DODATAK ZA BRĆœE MRĆ AVLJENJE

Izgradnja savrĆĄenog tijela zahtijeva puno vremena i truda.

Active Burn odatak za brĆŸe mrĆĄavljenje

Za ĆĄto manji gubitak dragocjenog vremena, imamo joĆĄ jedan neizostavan element tvojeg jelovnika.

Zove se Active Burn – prvorazredni metabolički aktivator.

MjeĆĄavina devet paĆŸljivo odabranih sastojaka:

  • ubrzava metabolizam i sagorijevanje masti,
  • prirodno potiskuje apetit i ĆĄtiti te od napadaja gladi,
  • poboljĆĄava raspoloĆŸenje i sprječava emocionalno prejedanje,
  • pomaĆŸe u poboljĆĄanju sastava tijela.

Kombiniraj Active Burn s cikliranjem ugljikohidrata i već danas počni ơtedjeti za odjeću koja će uskoro krasiti tvoje novo, isklesano tijelo.

NajtraĆŸeniji proizvodi
Nighttime Burn 1 + 1 gratis Noćni termogenik za podrơku metabolizmu
Nighttime Burn 1 + 1 gratis

Noćni termogenik za podrơku metabolizmu

33,90 EUR

+DODAJ U KOĆ ARICU
Slim Coffee Booster 1 + 1 gratis Dodatak jutarnjoj kavi
Slim Coffee Booster 1 + 1 gratis

Dodatak jutarnjoj kavi

59,80 EUR 29,90 EUR -50%

+DODAJ U KOĆ ARICU
Oral Biotics Kompleks bakterija mliječne kiseline namijenjen oralnoj higijeni
Oral Biotics

Kompleks bakterija mliječne kiseline namijenjen oralnoj higijeni

49,90 EUR 39,90 EUR -20%

+DODAJ U KOĆ ARICU
My Cycle Kompleks sastojaka koji podrĆŸava ĆŸensku dobrobit
My Cycle

Kompleks sastojaka koji podrĆŸava ĆŸensku dobrobit

49,90 EUR 39,90 EUR -20%

+DODAJ U KOĆ ARICU
Najčitaniji članci

KoĆĄarica (0)

Do besplatna dostave nedostaje vam joƥ 100,00 EUR