Ovaj recept jednostavno uvijek pobjeđuje!
Čak i kad je premalo vremena za kuhanje. Ovaj sendvič možeš pripremiti u nekoliko minuta, čak i brže ako humus pripremiš unaprijed. Sendvič možeš ponijet sa sobom na posao, u školu, na piknik…
Vrijeme pripreme: 10 min
Sastojci:
Sastojci za humus (za 1 zdjelicu humusa):
1 velika konzerva kuhanog slanutka (250 g)
1 žlica kikirikijevog maslaca
4 žlice maslinovog ulja
4 žlice vode
1 češanj česna
1 limun
1 prstohvat soli
kajenski papar (nije obavezno)
Ostali sastojci:
2 šnite punozrnatog kruha
svježa rajčica
1/2 avokada
papar
sol
bosiljak (nije obavezno)
Priprema:
Slanutak isplahnite pod hladnom vodom i dobro ocijedite. Očistite češnjak, iscijedite limun. U mikser stavite slanutak, češnjak, limunov sok, kikirikijev maslac, maslinovo ulje, vodu i dobro promiješajte.
Humus preselite u zdjelicu i po želji začinite kajenskim paprom.
Rajčicu narežite na tanje kolutove, a avokado na šnitice. Na kruh namažite žličicu humusa, na njega stavite rajčicu i/ili avokado šnite i popaprite.
Po želji se može ukrasiti svježim bosiljkom. Poslužite.
Dobar tek!
Recept su priredili (i nažalost pojeli) Barbara i Domen iz www.sitfit.si ;)
P.s.: Humus je divan namaz koji u hladnjaku može izdržati tjedan dana - ako toliko uspije izdržati. Priprema humusa je stvarno jednostavna, možeš se igrati s okusima i u njega dodati što god želiš - pečene paprike, začine, mirodije…
Ako želiš stvarno gladak humus, kuhanom slanutku možeš ukloniti ljusku, ali i bez odstranjivanja ljuske je humus jednostavno božanstven. Tradicionalno se humus priprema s tahinijem, ali kako ga ovog puta nije bilo pri ruci, dodali smo kikirikijev maslac i opet je bio božanstven.