Sjećate li se još naših
fit feta kolača?
Vrijeme je za novu verziju. S obzirom na to da sezona povrća još traje, ovog sam puta kolače obogatio sezonskim povrćem.
Vrijeme pripreme: 10 min Vrijeme pečenja: 15 min Ukupno: 25 min
Sastojci:
4-5 jaja,
– 1 manja tikvica,
– 1 paprika,
– pola luka
– 1 režnjić češnjaka,
– svježi paradajz,
– 50g mozzarelle light,
– origano,
¬par listova svježeg bosiljka,
– prstohvat soli,
– papar,
Priprema:
Priprema lađica od jaja i povrća je nevjerojatno jednostavna. Prvo nasjeckamo luk i češnjak te ga popržimo na kokosovom ulju dok luk ne postane proziran. Dodamo nasjeckanu papriku, tikvice i sve zajedno pržimo dobrih 5 minuta. Za to vrijeme u posudi izmiješamo jaja. Dodamo prženo povrće, začine i mozzarellu te dobro promiješamo.
Dobivenu masu stavimo u kalupe i pečemo 15-20 minuta (dok se ne napuhnu i porumene) u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva Celzijevih.
Lađice možemo jesti tople, ali bez problema ih i sljedeći dan možemo ponijeti na posao, predavanje ili na put.
Dobar tek ;)