U današnjem receptu je potpuno obični omlet od jaja dobio dodatak u obliku kvaščevih pahuljica.
Riječ je o deaktiviranom kvascu koji je bogat aminokiselinama i vitaminima iz skupine B.
Po okusu malo podsjeća na parmezan. On je zasigurno dodatak s kojim možemo lako obogatiti ne samo omlete nego i druga jela, npr. salate…
Vrijeme pripreme: 5 min Vrijeme pečenja: 3 min Ukupno: 8 min
Sastojci:
– 2-3 jaja,
– sol,
– papar,
– maslinovo ulje,
– kvaščeve pahuljice,
– masline,
– cherry rajčica
Priprema:
U zdjelici izmiješamo jaja i izlijemo ih na zagrijanu tavu koju smo pokapali s nekoliko kapljica ulja. Jaja posolimo, popaprimo i začinimo po izboru. Kad je omlet pečen, na njega protresemo kvaščeve pahuljice i poslužimo uz cherry rajčicu i masline.
Dobar tek ;)