Škotska verzija zobene kaše je jedan od omiljenih doručaka na svijetu. Popularnost takozvanoga “Porridge-a” sigurno je povezana sa svestranosti ovog jela koje možemo pripremati na tisuću i jedan način, a njegovo okus začiniti omiljenim dodacima kao što su voće, sjemenke, orašasti plodovi, začini itd. Uz to, priprema je brza i nevjerojatno jednostavna.
Vrijeme pripreme: 3 min Vrijeme kuhanja: 2 min Ukupno: 5 min
Sastojci:
– 1,5 dl bademovog mlijeka,
– 50 g krupnih zobenih pahuljica,
– 1 čajna žličica chia sjemenki,
– 1 čajna žličica cimeta,
– 1 mjerica
vanilijinih 100% prirodnih bjelančevina u prahu (po želji)
– bobičasto voće ili voće po želji, drobljeni bademi, kokosov čips, goji bobice, lanene sjemenke, chia sjemenke, itd.
Priprema:
Bademovo mlijeko izlijemo u lončić i stavimo na vatru (umjesto s bademovim mlijekom, kašu možemo napraviti i s vodom). Dodamo krupne zobene pahuljice, bjelančevine, chia sjemenke i cimet. Miješamo dok se svi sastojci ne povežu i izlijemo u posudicu. Dodamo sastojke po želji, kao što su bobičasto voće, bademi, kokosov čips, goji bobice, sjemenke itd. Posipamo cimetom i pojedemo dok je toplo.
Dobar tek!