Za današnji recept se moram zahvaliti kolegici Tanji i moram vam reći da bolje ježeke još nisam probao. Nakon objave ove božanstvene slastice obećajem da ću na neko vrijeme prestati s objavama ovakvih slatkih stvari. Ipak se moram pobrinuti za to da ne padnete u preveliko iskušenje. ;)
Vrijeme pripreme: 20min Vrijeme pečenja: 30 min Ukupno: 50 min
Sastojci:
– 4 jaja,
– 150 g eritritrola ( Sukrin),
– 160 g mljevenih lješnjaka,
– 40 g punozrnatog brašna ili mljevenih zobenih pahuljica,
– 8 žlica narančinog bio nešećerenog sirupa,
– sirovi kakao po ukusu,
– 1 dl ruma,
– 100 g rastopljenog maslaca (kokosovog ili kakaovog),
– 3 žlice mlijeka od lješnjaka,
– kokosovo brašno,
Priprema:
Žutanjke posebno istučemo u pjenu, polako dodajemo eritritol i miješamo dok ne dobijemo glatku masu. Bjelanjke posebno istučemo u čvrsti snijeg.
Lješnjake postupno dodamo žutanjcima, polako i miješajući cijelo vrijeme. Dodamo brašno ili mljevene zobene pahuljice i sve lijepo izmiješamo. Postupno dodajemo snijeg od bjelanjaka i miješamo dok sve nije jednolična masa.
U pekač na papir za pečenje istresemo sadržaj i stavimo ju peći na 200 stupnjeva, 30 minuta. Ohladimo tijesto.
Kad je tijesto ohlađeno, prelijemo ga s 8 žlica narančinog soka (bio, bez šećera), dodamo 10g sirovog kakaa, prelijemo s kokosovim ili kakaovim maslacem i s 3 žlice mlijeka od lješnjaka. Iz mase izradimo kuglice i uvaljamo ih u kokosovo brašno.
Dobar tek!