Poznat ti je onaj osjećaš, kad misli odlutaju i počneš razmišljati o slatkom zalogaju koji će se pobrinuti da se malo "isključiš" od svega i nagradiš za dobro obavljene dnevne izazove?
Jasno da znaš!
I sam se ponekad zateknem u takvoj situaciji, koja je sasvim normalna.
Kad se pojavi takvo iskušenje, važno je kako ćeš odreagovati.
Zaključio sam da je šteta da se odupireš toj želji i da si radije priuštiš zdravu verziju slatkog zalogaja i na taj se način pobrineš za dvije stvari. Uz to da ćeš se time nagraditi, ujedno ćeš svoj organizam opskrbit tvarima koje mu trebaju za super napredak.
Sve to će ti uspjeti s proteinskom čokoladicom.
Ali pazi!
To ne znači da ćeš svaki dan grickati čokoladice iz trgovine-daleko od toga!
Savjetujem da se nagradiš samo povremeno i to s doma pripremljenom poslasticom jer ćeš jedino tako znati što stavljaš u usta.
Vrijeme pripreme: 20 min Vrijeme kuhanja: 5 min Ukupno: 25 min
Sastojci:
– 100% prirodne
bjelančevine u prahu (Golden TREE),
– maslac od kakaa,
– sirovi kakao,
– yacon sirup,
– orasi,
– vanilija,
– cimet.
Priprema:
Za ekspresnu pripremu najprije pripremimo lonac u koji nalijem vodu. Kad se ugrije, u njega položimo manju posudu u kojoj istopimo maslac od kakaa i polako postupno dodajemo kakao u prahu.
Pazimo da je temperatura umjerena i voda u posudi nije prevruća jer je jako važno da se kakao polako topi da ne dobije gorak ukus.
Kad se kakao otopi, skloniš sa štednjaka, dodaš vaniliju, prstohvat cimeta, yacon sirup i dvije mjerice bjelančevina u prahu.
Dobro promiješaš kako bi dobio glatku smjesu koju zatim preliješ u manju posudu, obloženu papirom za pečenje. Masu posuješ nasjeckanim orasima i staviš u hladnjak da se hladi 2 sata.
Nakon tog vremena, čokoladice će dobit pravu teksturu, a ti ćeš se bez grižnje savjesti zasladiti i nagraditi.
Dobar tek!