U zadnje vrijeme sam oduševljen slatkim krumpirom (batatom) jer je u kuhinji višestruko upotrebljiv - kako za kuhanje, tako i za pečenje. Uz sve to, jako je hranjiva namirnica, a sadrži čak 65 posto dnevne preporučene količine vitamina C. Sadrži i vitamin E koji je dobar za srce i krvožilni sustav. Ovog puta sam ga pripremio na azijski način i moram reći da je sve ispalo i više nego ukusno.
Vrijeme pripreme: 10 min Vrijeme kuhanja: 15 min Ukupno: 25 min
Sastojci:
-poriluk,
-1 manja tikvica,
– kokosovo ulje,
– mozzarella light,
– slatki krumpir,
– tamari sojin umak,
– curry u prahu,
– kardamom,
-kumin.
-korijander,
-sjemenke konoplje,
-indijski oraščići.
Priprema:
U kipuću vodu dodamo na kockice narezan slatki krumpir i kuhamo 5 minuta. U međuvremenu naribamo tikvicu, nasjeckamo poriluk i mozzarellu i sve zajedno sa začinima popržimo na kokosovom ulju. Na kraju dodamo ocijeđen slatki krumpir i indijske oraščiće te sve skupa pržimo još približno 10 min. Na kraju zalijemo sojinim umakom i po vrhu posipamo sjemenke konoplje.
Dobar tek ;)