Sjećate li se još omiljene slastice zvane Bajadera? Grešno dobra poslastica koju sada možemo pripremiti i sami. Naravno, zdravu varijantu. ;) Samo pazite da ih ne nestane prebrzo.
Vrijeme pripreme: 15 min
Sastojci:
– 9 žlica vode,
– 200 g kokosovog maslaca,
– 200 g lješnjaka,
– 200 g badema,
– 100 g čokolade s najmanje 70% kakaa,
– 2 mjerice
GTN bjelančevina od vanilije ili čokolade.
Priprema:
U posudu stavimo kokosov maslac. Na umjerenoj temperaturi miješamo dok se ne otopi. Posudu maknemo s vatre i dodamo lješnjake, bademe i mjericu bjelančevina. Masu ravnomjerno razdijelimo po pekaču i poravnamo ju da nastane ravna ploha. Spremimo masu u hladnjak i pripremimo čokoladnu glazuru. Čokoladu otopimo na pari, a nastalu glazuru ravnomjerno prelijemo na masu i pustimo da se ohladi. Potom pekač stavimo u hladnjak, da se slastica ohladi i stvrdne. Na kraju narežemo na kocke veličine po ukusu.
Dobar tek ;)