Sjećaš li se popularne čokoladice Milky way? One slasne čokoladne pločice s mekanom filom, oblivenom čokoladom.
Tu grešnu slatku pločicu možeš sam spremit kod kuće i zadovoljit želju za slatkim, a preostatak pločica spremit u frižider da brebrzo ne nestanu.
Vrijeme pripreme: 15 min Vrijeme kuhanja: 5 min Vrijeme zamrzivanja: 10 min Ukupno: 30 min
Sastojci:
– tamna čokolada,
– kokosovo ulje,
– kokosovo brašno,
– mljeveni bademi,
– datulje (namočene u vodi preko noći),
– sol.
Priprema:
Milky way je sastavljen od 3 sloja, prvi sloj je sastavljen od mljevenih badema, kokosovog brašna, prstohvata soli i par datulja.
Sve te sastojke izmiksamo blenderom i prema potrebi dolijemo malo vode u kojoj su bile datulje namočene. Ali budite oprezni s vodom, s kojom ne smijete pretjerivati jer masa mora biti dovoljno suha kako biste ju mogli oblikovati u pločice.
Manji pekač obložimo papirom za pečenje na koji jednakomjerno rasporedimo pripremljenu masu. Zatim stavimo pekač u frižider da se masa stvrdne.
Kad smo uspješno obavili taj zadatak, uhvatimo se pripreme srednjeg sloja od paste od datulja. Sve što moramo uraditi je da sameljemo datulje u blenderu i dodamo malo vode da bude krema fino kompaktna. S njom ćemo premazati prvi sloj i pustiti da se nekoliko ohladi.
Na kraju pripremimo posudu u kojoj ćemo na pari istopiti kokosovo ulje i komadiće tamne čokolade. Na umjereno vatri miješamo toliko vremena, dok se čokolada skroz ne otopi. Pustimo da se malo ohladi i međuvremenom pripremljenu masu iz hladnjaka razrežemo na manje komadiće koje zatim premažemo istopljenom čokoladom i sve skupa stavimo u škrinju i pričekamo da se čokolada potpuno stvrdne.
U zadnjem koraku nam fali samo još to da zagrizemo u smrznutu pločicu i....mmmm...uživamo!
Dobar tek!