Salata je vrlo slična jajima - možemo ju pripremati na tisuću i jedan način. A ja ću danas spojiti upravo to dvoje.
Vrijeme pripreme: 10 min Vrijeme kuhanja: 8 min Ukupno: 18 min
Sastojci:
– jaja,
– rukola,
– feta,
– balzamični ocat,
– maslinovo ulje,
– mljevena crvena paprika,
– sol,
– papar.
Priprema:
U manju posudu za kuhanje stavimo jaja, nalijemo hladnu vodu (toliko da su jaja prekrivena) i stavimo na štednjak. Pričekamo da voda zavrije, zatim posudu maknemo s vatre i ostavimo jaja u vodi još 8 minuta. U međuvremenu operemo rukolu i narežemo nešto laganog feta sira. Jaja nakon 8 minuta ocijedimo, ohladimo pod hladnom vodom, ogulimo te razrežemo.
Sve zajedno izmiješamo za začinima, dodamo nekoliko kapljica maslinovog ulja i malo balzamičnog octa.
Dobar tek!
P.s.: Ja sam dodao i polovicu rajčice (ostalo je od ručka) :)