Ovaj me recept odveo u daleku Aziju, iako možda samo na tanjuru.
Vjerujem da će se isto dogoditi i tebi.
Vrijeme pripreme: 10 min Vrijeme kuhanja: 20 min Ukupno: 30 min
Sastojci:
– basmati riža,
– tofu,
– 1/4 žličice kurkume,
– 3 žlice light sojinog umaka,
– 1 manja glavica luka,
– 1 crvena paprika,
– 3 češnja češnjaka,
– 1 manji brokoli.
Priprema:
Tofu položimo na papirnati ubrus, tako se upije višak tekućine i pustimo ga da stoji 5-10 minuta. U međuvremenu zavrijemo 4,5 dcl dobro posoljene vode i u njoj skuhamo rižu. Kuhamo približno 10 minuta. Kuhanu rižu ocijedimo pod hladnom tekoćom vodom, kako bi smo spriječili da se raskuha.
U prvoj tavi ispečemo na kockice narezan tofu, a pečemo ga dok ne porumeni. Nakon 5 minuta u tavu istresemo kurkumu i dolijemo 1/3 sojinog umaka, a tofu okrenemo tako da cijeli bude u umaku. Smanjimo vatru i pustimo.
U drugoj tavi ili woku zagrijemo ulje i počnemo sa stir-fry tehnikom pripreme povrća. Stir-fry znači da povrće brzo ispečemo na visokoj temperaturi. Započnemo s komadićima luka, dodamo češnjak, papriku i brokulu. Nakon 4 minute dodamo tofu i ostatak sojinog umaka, promiješamo i dodamo kuhanu rižu. Sve zajedno ponovno promiješamo i poslužimo.
Dobar tek!
Recept su za nas pripremili KuhanjeJeZakon.si. Na tom se portalu tjedno pripremaju novi slasni recepti koje vam se zajedno s odmjerenim, očišćenim i svježim sastojcima besplatno dostavljaju na kućni prag. Za više informacija, pogledajte ovdje…