Kad mi se žuri i nemam vremena za pripremu kompliciranih obroka, uvijek se odlučim za tjesteninu. Veliki sam ljubitelj talijanske kuhinje, a ne postoji ništa lakše i brže od pripreme ukusne tjestenine koja je gotova u nekoliko minuta.
Vrijeme pripreme: 5 min Vrijeme pečenja: 10 min Ukupno: 15 min
Sastojci:
– punozrnata tjestenina,
– maslinovo ulje,
– oguljeni bademi,
–dimljeni losos,
– cherry rajčica,
-ružmarin,
-parmezan,
-luk,
-češnjak,
-sol,
-papar,
Priprema:
zavreloj vodi skuhamo rezance i pazimo da ih ne prekuhamo. Dok se rezanci kuhaju, u tavi na maslinovom ulju popržimo sjeckani luk i češnjak. Kad luk postane proziran, dodamo dimljeni losos narezan na kockice, cherry rajčice i bademe. Sve zajedno pržimo 3 minute i začinimo solju, paprom i ružmarinom. Dodamo ocijeđenu tjesteninu, dobro promiješamo i kuhamo još 2 minute. Po želji na kraju naribamo parmezan i zalijemo žličicom maslinovog ulja.
Dobar tek ;)