»Ljubav ide kroz želudac…«
Izjava koju poznajemo baš svi, ali ruku na srce, na nju zapravo rijetko pomislimo. Je li tako?
Kako bismo tu situaciju promijenili po brzom postupku, danas ti otkrivam recept s kojim ćeš očarati baš svakoga.
Za čudesni obrok trebaš…
Vrijeme pripreme: 5 min Vrijeme pečenja: 10 min Ukupno: 15 min
Sastojci:
– 300g lagane skute,
– 200g pravog grčkog jogurta,
– 3 bjelanjka,
– 3 žlice eritritola,
– 60 g bjelančevina u prahu s okusom vanilije,
– 1/2 žličice pecilnog praška,
– 70 g svježih malina,
– komadići kokosa odnosno grubo mljeveno kokosovo brašno za ukras.
Priprema:
Današnji recept ćemo razdijeliti na dva dijela.
U prvom dijelu ćemo se usredotočiti na pripremu mini biskvita na koje ćemo kasnije stavljati nadjev i voće.
Za početak, od tri bjelanjka napravimo “snijeg” kojemu dodamo pola žličice pecilnog praška, tri žlice eritritola i 150 grama lagane skute.
Sve sastojke dobro promiješaš i dobivenu masu uliješ u pekač obložen papirom za pečenje.
Što se tiče same debljine biskvita, odluku prepuštam tebi.
Pekač za 30 minut staviš u pećnicu prethodno zagrijanu na 160 stupnjeva Celzija.
Dok čekaš da biskvit dobije pravu teksturu, slijedi drugi dio u sklopu kojeg pripremaš nadjev koji ćeš kasnije staviti na »mini tortice«.
Priprema je jako jednostavna. U posudu istresi 200 grama pravog grčkog jogurta, 150 grama skute i 60 grama bjelančevina u prahu. Sve sastojke jako dobro izmiješaj i nadjev je spreman.
Kad je biskvit pečen, izvadi ga iz pećnice i položi na plastičnu ili drvenu dasku. Uz pomoć čaše ili manje posude zatim oprezno nareži biskvit na mini tortice veličine po želji i na njih položi malo nadjeva.
Za točku na i dodaj i bobičasto voće i sitne komadiće kokosa.
Siguran sam da će ova super jednostavna i nevjerojatno ukusna slastica brzo postati jedna od tvojih najdražih.