Do danas ju nisam upoznao i mislim da nikad ni neću. Jednostavno ne poznajem osobu koja im se uspjela oduprijeti. Mislim na nešto drugačije, slasne i oku ugodne zalogaje koji će zainteresirati svakog pojedinca.
Kako biste na sljedećem tulumu dobili reputaciju top domaćina, predstavljam vam POLJUPCE OD GLJIVA.
Vrijeme pripreme: 15 min Vrijeme pečenja: 10-15 min Ukupno: 25 min
Sastojci:
– šampinjoni,
– špinat,
– lagani feta sir,
– sol,
– maslinovo ulje,
– papar,
– češnjak.
Priprema:
Unatoč osjećaju da pripremamo super egzotičan zalogaj, za pripremu poljubaca od gljiva je potrebno samo nekoliko osnovnih sastojaka.
Prije nego što se uhvatimo izazova, savjetujem vam da dobro operete gljive i špinat, namastite tavu uljem i pripremite dasku za rezanje. Kad su sve te zadaće napravljene, vrijeme je da gljivama odstranimo stručak i očistimo klobuke.
Prije nego što krenemo raditi nadjev, upalimo štednjak i iskoristimo vrijeme da se tava dobro zagrije. Sve dijelove koje smo odstranili gljivama stavimo na dasku i nasjeckamo ih na što sitnije komadiće. Jednako vrijedi i za četvrtinu manjeg režnjića češnjaka.
Nasjeckane gljive i češnjak istresemo na tavu i pričekamo dok gljive ne puste vodu.
U međuvremenu upalimo pećnicu i zagrijemo ju na približno 160 stupnjeva Celzijusa.
Kad gljive puste vodu, u tavu dodamo špinat i lagani feta sir. Sve zajedno posolimo, popaprimo i pokrijemo poklopcem. Svako toliko promiješamo i pazimo da se smjesa ne zalijepi za dno.
Kad feta i špinat omekšaju, nadjev je gotov. Na pekač položimo očišćene klobuke šampinjona i napunim nadjevom.
Kad su svi poljupci od gljiva spremni, stavimo ih u pećnicu i pečemo 10-15 minuta.
Čim je ova poslastica gotova, savjetujem da ju odmah poslužite jer ako se ohladi, više nije toliko dobra.
Dobar tek!