Da su jaja jedna od najboljih namirnica, to već znaju i ptice na grani - za sve vas koji još uvijek mislite da to nije tako, predlažem čitanje ove objave. U njoj otkrivam povezanost jaja i kolesterola: https://www.goldentree.hr/potpuna-besmislica-jesu-li-jaja-zaista-nezdrava-namirnica/
Vrijeme pripreme: 5 min Vrijeme pečenja: 10 min Ukupno: 15 min
Sastojci:
– jaja,
– 1/2 paprike,
– 1/2 tikvice,
– rajčica
– sol,
– papar,
– mediteranski začini,
– maslinovo ulje.
Priprema:
Povrće narežemo i na brzinu zagrijemo na tavi, a nakon nekoliko minuta dodamo začine i papar.
Za to vrijeme istučemo jaja u zdjeli metlicom. Zagrijemo tavu i u nju izlijemo mješavinu jaja. Kad se rubovi omleta malo stvrdnu, podignemo ih lopaticom kako bi se ostala smjesa izlila ispod. Kad se omlet stvrdne a vrh je još malo vlažan, po njemu istresemo povrće i pečemo još 2-3 minute.
Omlet prebacimo na tanjur, preklopimo ga, prerežemo i serviramo.
Dobar tek!