Klasična musaka u fit verziji. ;)
Obećajem da će zadovoljit i najzahtjevnije gurmane. Zato brzo provjeri što ti treba, skoči u trgovinu i počni s pripremom ovo ukusnog ručka.
Vrijeme pripreme: 10 min Vrijeme pečenja: 55 min Ukupno: 65 min
Sastojci:
– jaje,
– batat,
– cherry rajčica,
– pusto goveđe mljeveno meso,
– pelati,
– rikula (po želji),
– mlijeko sa 0,5 % m.m. ,
– lagana mozzarella,
– cimet,
– col,
– papar.
Priprema:
Pećnicu ugrijemo na 200 stupnjeva. Batat ogulimo, dodamo rajčicu, operemo i narežemo na tanke komade. Rikolu operemo i nasjeckamo.
U zagrijanoj tavi na maslinovom ulju popržimo meso te začinimo ga soli, paprom i pelatima. Mozarellu light odcjedimo i narežemo na šnite. Uzmemo ovalni pekač i u njega položimo papir za pečenje na koji rasporedimo polovicu batata. Slijedi sloj polovice mesa i rikula. Zatim opet jedan sloj krumpira i ponovo meso.
Na kraju posipamo rajčicom i mozzarellom. Jaje izmiješamo s mlijekom i cimetom te prelijemo preko svega. Pečemo u pećnici 55 minuta, dokle batat ne omekša te po želji pokrijemo s alu folijom da mozzarella ne pocrni. Ovo jelo možete pripremiti unaprijed i ispeći kad god želite.
Dobar tek!