Ove male žemljice od skute su jednostavno čudesne!
Ne samo da su nevjerojatno ukusne, nego će i zasititi i nahraniti tebe i tvoje tijelo. Sadrže jako malo ugljikohidrata, a bogate su bjelančevinama i vlaknima - jedna žemljica sadrži otprilike 12 grama proteina i 6 grama ugljikohidrata.
U usporedbi s običnim žemljicama, ove sadrže skoro deset puta manje ugljikohidrata.
Pogledajmo kako se pripremaju ;)
Vrijeme pripreme: 15 min Vrijeme pečenja: 35 min Ukupno: 50 min
Sastojci:
– 250g pasirane skute,
– 2 jaja,
– 50g pirovih pahuljica,
– 50g bademovog brašna,
– 3 jž indijskog trputca (Psyllium),
– 2 jž chia sjemenke,
– 1 jž mljevenih lanenih sjemenki,
– 7g pecilnoga praška od vinskog kamena,
– sezam, lanene sjemenke za posipanje,
– sol.
Priprema:
Ako sam ih ja uspio napraviti, siguran sam da ćeš i ti uspjeti ;)
Sve sastojke osim sezama i sjemenki lana (koje čuvamo za posipavanje) izmiješamo i dobro izmijesimo. Tijesto pokrijemo i pustimo da odmara najmanje 10 minuta.
Pećnicu zagrijemo na 180ºC, a kad je zagrijana, stavimo da se grije s gornje i donje strane (morao sam pitati mamu za upute ;)).
Kad tijesto “odmori” oblikujemo male žemljice i položimo ih na pekač koji smo prije toga obložili papirom za pečenje.
Za točku na i, žemljice posipamo sezamom ili nekim drugim sjemenkama po ukusu jer će zbog njih izgledati privlačnije i biti će još ukusnije.
Pečemo oko 30 minuta, nakon čega ostavimo samo gornje grijanje pećnice i pečemo još nekih 5-10 minuta, odnosno dok ne dobiju laganu smećkastu boju.
Izvadimo iz pećnice i pustimo da se ohlade.
Siguran sam da će te ove žemljice osvojiti ;)
Dobar tek! ;)