Nije važno gdje, nije važno kada…
…kad se pojave na stolu, odmah su glavna atrakcija svakog piknika. Praktički ne postoji pojedinac koji im može odoljeti.
Slasni su, sočni, a kao točka na i, nevjerojatno su primamljivi. Mini tacosi koje možeš napraviti s različitim kombinacijama nadjeva su zalogajčić koji jednostavno moraš isprobati.
Vrijeme pripreme: 5 min Vrijeme pečenja: 10 min Ukupno: 15 min
Sastojci:
–pileća prsa,
– punozrnate tortilje,
– luk,
– crvena paprika,
– šampinjoni,
– češnjak,
– zelje,
– pravi grčki jogurt,
– luk vlasac,
– sol,
– papar,
– crvena paprika.
Priprema:
Kako bi ti za pripremu tacosa trebalo što manje vremena, savjetujem ti da prvo skupiš sve sastojke, opereš povrće i pripremiš dovoljno veliku tavu. Čim je sve spremno hvatamo se pripreme piletine.
U tavi rastopi kokosov maslac i pričekaj da se površina dobro zagrije. U međuvremenu nareži pileća prsa na malo veće komade i začini ih po želji. Kad je površina dovoljno zagrijana, meso položi u tavu, smanji temperaturu i pokrij sve poklopcem.
Svako toliko okreni komade piletine kako bi bili ujednačeno ispečeni i dovoljno sočni. Dok se piletina peče možeš pripremiti sve povrće. Luk, papriku, šampinjone, češnjak i zelje nareži na manje komadiće i rasporedi po posudicama. Kad je piletina skoro ispečena do kraja, preseli ju na dasku i pusti da se meso malo ohladi.
Na već zagrijanoj tavi rastopi manji komad kokosovog maslaca i čim se u potpunosti otopi dodaj luk i crvenu papriku. Kad primijetiš da su se komadi povrća smekšali, dodaj i češnjak i šampinjone. Sve zajedno začini i pusti da se povrće pirja na umjerenoj temperaturi.
U međuvremenu meso koje se već malo ohladilo na brzinu razreži na što manje komadiće i vrati natrag da se kuha s povrćem. Ako želiš, mješavini možeš dodati malo vode, pa pokrij poklopcem i pusti da se sve zajedno još malo kuha. Nadjev svako toliko dobro izmiješaj da dobiješ pravu kombinaciju okusa i po potrebi još dodatno začini.
Prije nego što je nadjev gotov, na brzinu još pripremi mini tortilje.
Ne, nećeš ih naći u trgovini, ali uz pomoću jednog trika ih možeš pripremiti i kod kuće. Veću tortilju položi na kuhinjski pult i uz pomoć veće čaše (koju ćeš okrenuti naopačke i poslužit će ti kao rezač) izrežeš više manjih tortilja.
Mini palačinke rasporedi na veću dasku i na njih žlicom položi nadjev. Na samom kraju na vrh dodaj narezani kupus i malo grčkog jogurta koji si prije toga pomiješao s nasjeckanim vlascem i crvenom paprikom.
Kad je sve na svojem mjestu, ovaj zalogajčić brzo razdijeli svom društvu i čim prije se vrati u kuhinju.
Garantiram ti da će se brzo pojaviti želja za novom “rundom.”
Dobar tek!