Dođu dani kada jednostavno nemamo vremena kuhati ili se samo zaželimo svježe, hranjive salate. Ova mediteranska salata te sigurno neće razočarati. Osim toga će te, za razliku od uobičajenih salata, zasititi na puno dulje vrijeme.
Vrijeme pripreme: 10 min Vrijeme pečenja: 5 min Ukupno: 15 min
Sastojci:
– zelena salata po izboru (špinat, rukola, zelena…),
– mozzarella light,
– prstohvat soli,
– limunov sok,
– djevičansko maslinovo ulje,
– tuna,
– sezam,
– masline bez koštica.
Priprema:
Salatu operemo, posolimo i istresemo u zdjelu. Dodamo tunu, komadiće mozzarelle i narezane masline. Sezam tostiramo na vrućoj tavi. Pritom pazimo da ne zagori. Savjetujem da ga pokrijete poklopcem jer bi u suprotnom mogao letjeti po cijeloj kuhinji :) Salatu pokapamo limunovim sokom i maslinovim uljem te promiješamo.
Dobar tek!