Pripremaš piknik, zabavu, večernje druženje?
Onda uz ovaj odlični zalogaj/prilog jednostavno ne možeš pogriješiti!
Pogledajmo što ti je potrebno.
Vrijeme pripreme: 5 min Vrijeme pečenja: 20 min Ukupno: 25 min
Sastojci:
– 250 g gljiva,
– 2 žlice balzamičnog octa,
– 1 žlica sojinog umaka,
– 1 režnjić češnjaka,
– 1/2 žličice timijana,
– sol,
– papar.
Priprema:
Prvo u zdjelici dobro izmiješamo balzamični ocat, sojin umak, nasjeckan režnjić češnjaka, timijan, prstohvat soli i papar.
Zatim dobro operemo gljive (šampinjone) i narežemo ih na polovice.
U plastičnu vrećicu istresemo gljive izrezane na polovice, a zatim oprezno dodamo i pripremljenu marinadu. Vrećicu stisni na rubu i dobro promiješaj gljive i marinadu. Pusti da stoji pola sata.
Nakon pola sata, gljive natakni na štapiće za ražnjiće - ako koristiš drvene, prvo ih na pola sata namoči u vodi da ne bi zagorjeli pri pečenju.
Gljive peci 3 minute (na svakoj strani) na žaru, ili 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C.
Pečene gljive možemo poslužiti kao samostalan zalogaj ili kao prilog jelima sa žara.
Dobar tek!
Recept je pripremila Barbara s www.sitfit.si.