Nema ljepšeg od toga da se ručak sam skuha. :)
Ok, nije baš tako jer nam ipak treba nešto malo pripreme, a za sve ostalo će se pobrinuti pećnica. Ne vjeruješ?
Brzo provjeri kako pripremiti ukusnog lososa s povrćem i batatom.
Vrijeme pripreme: 10 min Vrijeme pečenja: 25 min Ukupno: 35 min
Sastojci:
– file lososa,
– batat,
– zelena paprika,
– crvena paprika,
– mrkva,
– maslinovo ulje,
– limun,
– kopar,
– papar,
– sol.
Priprema:
Za pripremu današnjeg ručka najprije ugrijemo pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa.
Dok čekam da se ugrije, pripremimo sočnu marinadu, koja će lososu fino poboljšati okus. U manjoj posudi izmiješamo maslinovo ulje, koricu od limuna, malo svježeg soka od limuna i kopar. Sve sastojke dobro promiješamo i s njim premažemo file lososa s obje strane.
Kad smo uspješno završili s tim zadatkom, već se uhvatimo sljedećeg. Batat, mrkvu i papriku (zelenu i crvenu) narežemo na manje komadiće i rasporedimo po pekaču, obloženim papirom za pečenje. Na sredinu položimo lososa i sve skupa začinimo soli i pokrijemo alu folijom.
Pekač gurnemo u pećnicu na 20 minuta i 5 minuta prije kraja pečenja, uklonimo foliju kako bi losos dobio hrskau koricu.
Kad prijatno zamiriše, ručak je spreman.
Dobar tek!