Šparoge su jedna od prvih proljetnih poslastica koje možemo kupiti.
I nekako ne mogu zamisliti proljeće bez ovog nevjerojatno ukusnog omleta sa šparogama. Ako ne znaš o čemu pričam, savjetujem ti da isprobaš ovaj recept ;) ok?
Vrijeme pripreme: 10 min Vrijeme pečenja: 10 min Ukupno: 20 min
Sastojci:
– šparoge,
– jaja,
– svježi peršin,
– maslinovo ulje,
– sol,
– papar.
Priprema:
Šparoge operemo i odrežemo im donji, tvrđi dio. Zagrijemo tavu, na nju stavimo kap maslinovog ulja i popečemo šparoge.
Zatim izmutimo jaja u zdjelici vilicom ili metlicom i radimo to dok bjelanjak ne prestane biti vidljiv. Jaja posolimo i popaprimo, a smjesu izlijemo u zagrijanu tavu.
Moje je iskustvo da mi omlet najbolje ispadne kad ga pečem na srednje jakoj vatri.
S rubova tave smjesu jaja povučemo prema sredini i tavu držimo nagnutu kako bi tekući dio otišao prema rubu. Postupak ponavljamo sve dok se cijeli omlet ne stvrdne na svim dijelovima.
Zatim pustimo da se omlet blago zapeče na donjoj strani. Nakon pola minute maknemo tavu s vatre i na polovicu omleta položimo šparoge, a gornji dio uz pomoć lopatice ili kuhače povučemo prema sredini i zatvorimo.
Omlet prije serviranja ukrasimo svježim peršinom i ukusan obrok je pred nama.
Dobar tek!