Nemate ideju što pripremit za večeru?
Onda ste na pravom mjestu jer će vam ove lađice obojiti i začinit jelovnik, a vaši okusni pupoljci će skakati od veselja.
Siguran sam da ste već jako nestrpljivi zato brzo pogledajmo kako se uhvatiti pripreme ovog specijaliteta.
Vrijeme pripreme: 5 min Vrijeme pečenja: 30 min Ukupno: 35 min
Sastojci:
– mljeveno goveđe meso,
– tikvica,
– feta sir,
– orasi,
– maslinovo ulje,
– češnjak,
– kopar,
– timijan,
– papar,
– sol.
Priprema:
Za početak na brzinu skuhamo tikvicu (približno tri minute) da nekoliko omekša. Zatim ju ocjedimo, raspolovimo i položimo na pekač.
Na vrućoj tavi ispečemo meso, koje smo prije toga začinili soli i paprom. Dok se meso peče, izdubimo tikvicu i položimo izdubenu masu u manju posudicu u koju dodamo još nasjeckan češnjak, orahe, pečeno mljeveno meso, kopar, sol, papar, timijan i feta sir.
Kad su svi sastojci na svom mjestu, dobro ih promiješamo i s mješavinom napunimo izdubene tikvice-lađice.
Sve skupa stavimo u pećnicu, pokrijemo alu folijom i pečemo 20 minuta na 190 stupnjeva Celzijusa. Nakon 20 minuta uklonimo alu foliju i pečemo još 10 minuta.
Kad prijatno zamiriše i kad se sir otopi, znaš da je večera spremna i da tvoje goste čeka prijatno iznenađenje.
Dobar tek!