Pred nama je sezona šparoga, zato sam danas pripremio ovaj super recept koji obavezno moraš probati!
Vrijeme pripreme: 5 min Vrijeme kuhanja: 15 min Ukupno: 20 min
Sastojci:
– pureće meso,
– šparoge,
– mladi luk,
– pravi grčki jogurt s niskim udjelom mliječnih masti,
– češnjak,
– stabljika celera,
– maslinovo ulje,
– senf,
– limun,
– timijan,
– mažuran,
– sol.
Priprema:
V većem loncu na maslinovom ulju najprije na brzinu ispečemo nasjeckan mladi luk, češnjak, celer i šparoge. Zatim dolijemo vodu i sve skupa polako kuhamo dok ne dobijemo sočnu povrtnu osnovu.
Međuvremenom na ugrijanoj tavi ispečemo komadiće mesa, začinjeno soli, paprom, timijanom i mažuranom.
Kad povrće omekša ga uz pomoć štapnog miksera izmiksamo u glatku masu kojoj dodamo pečeno meso i sve skupa na umjerenoj vatri kuhamo još dvije minute.
Za savršen ukus dodamo još malo senfa, malo grčkog jogurta i svježi sok od limuna.
Sve skupa promiješamo i večera je spremna.
Dobar tek!