Obožavam azijsku kuhinju, kao što sam već više puta rekao. :) Ovaj je recept primjeren i za vegane i vegetarijance, te je nevjerojatno ukusan.
Vrijeme pripreme: 5 min Vrijeme kuhanja: 15 min Ukupno: 20 min
Sastojci:
– povrće po želji (sojine klice, mladi grah, poriluk, mrkva, paprika, gljive),
– 3 žlice kuhanog slanutka,
– đumbir,
– Tamari soja sos (manje slan),
– žlica kikirikijevog maslaca,
– hladno prešano kokosovo ulje,
– šalica punozrnate riže.
Priprema:
Rižu skuhamo u skladu s uputama na ambalaži.
U woku zagrijemo kokosovo ulje i prepržimo povrće. Kad povrće malo omekša, dodamo đumbir i žlicu kikirikijevog maslaca. Nakon toga dodamo slanutak i miješamo nekih 5 minuta. Prelijemo s Tamari soja sosom.
Poslužimo s rižom. Dobar tek!