Hola, tienes hambre?
Garantiram da će ti kruljiti u želucu samo od pogleda na ovaj kraljevski obrok. Možeš ga jesti ujutro, s komadom pirovog kruha, za ručak u punozrnatoj tortilji ili kao samostalno jelo “na žlicu” za večeru ;)
Vrijeme pripreme: 30 min Vrijeme pečenja: 25 min Ukupno: 55 min
Sastojci:
– 1 mali patlidžan
– 1 crveni luk
– 1 šaka špinata ili blitve
– 4 jaja
– 4 veće rajčice
– 1 dl pasirane rajčice
– 2 režnjića češnjaka
– 1/2 žličice mljevenog kumina
– 1/2 žličice mljevenog chillija
– 1 crveni feferon (po želji)
– maslinovo ulje
– sol
– papar
– peršin (za dekoraciju i točku na i)
Priprema:
Prvo nasjeckamo luk i češnjak. Patlidžan narežemo na trakice, rajčicu na kocke, feferone na kolutiće, a špinat ili blitvu na tanke rezance.
U većoj tavi zagrijemo žlicu ulja i popržimo luk. Kad omekša, dodamo patlidžan i dobro izmiješamo. Kad patlidžan omekša, dodamo češnjak, feferon (po želji), kumin i chilli i pržimo još minutu, dok češnjak ne zamiriše.
Zatim u tavu dodamo svježu rajčicu i pasiranu rajčicu (bez dodanog šećera - pri kupovini uvijek pogledajte deklaraciju). Promiješamo i kuhamo toliko da se voda “ukuha.”
Kad je umak spreman, posolimo ga, popaprimo i u njemu napravimo četiri manje rupe. U svaku rupu nježno i oprezno razbijemo jaje, posolimo i popaprimo.
Kuhamo u pokrivenoj posudi dok jaja nisu gotova - više puta ju otkrijemo i provjerimo (ovisi o veličini jaja).
Za mene je jelo gotovo kad je žutanjak još malo tekuć, a bjelanjak kuhan/pečen.
Dobar tek ;)
*da se voda “ukuha” – kad dobijemo umak (neki ga vole u tekućijoj varijanti, neki u gušćoj - meni se uvijek žuri, jer sam gladan :D )
Recept je pripremila Barbara s www.sitfit.si ;)