Ovi komadići pizze već su jako popularni diljem Hrvatske!
Ako se slučajno još nisu snašli na vašem jelovniku, ne znam što čekate?! Jako su sočni i hrskavi i nema osobe kojoj se ne bi svidjele.
Kako biste ih spremili već danas, pogledajmo kako se uhvatiti pripreme ove kulinarske specijalitete.
Vrijeme pripreme: 25 min Vrijeme pečenja: 20 min Ukupno: 45 min
Sastojci:
– integralni kruh,
– sušeni kvasac
– yacon sirup,
– pečeni pršut,
– pelati,
– origano,
– bosiljak,
– češnjak u prahu,
– luk u prahu,
– špinat,
– paprika,
– sir po vlastitom izboru (npr. mozzarella,
– maslinovo ulje.
Priprema:
Za početak upalimo pećnicu i stavimo na temperaturu 220 stupnjeva Celzijusa.
Zatim u većoj zdjeli prosijamo brašno, dodamo kvasac i prstohvat soli.
Po vrhu dodamo malo yacon sirupa i sve skupa prelijemo čašom mlake vode. Kad uspješno završimo s tim zadatkom, sve sastojke dobro promiješamo i oblikujemo tijesto koje pokrijemo krpom i pustimo stajati 5 minuta.Zatim ga razvaljamo na površini na koju prije toga stavimo malo brašna kako bismo spriječili lijepljenje tijesta na površinu.
Premažemo pelatima (pri kupovini pazimo da izaberemo one koje nemaju dodatnog šećera), dodamo začine poput češnjaka i luka u prahu, origana i bosiljka. Zatim tijesto obložimo šnitama pršuta, sira i komadićima sočnog povrća.
Kad su svi sastojci na pravom mjestu, tijesto zavijemo u palačinku i položimo na pekač, obložen papirom za pečenje. Sve skupa za 20 minuta gurnemo u zagrijanu pećnicu i pričekamo da obavi svoje.
Nakon toga, uzmemo van, položimo na kuhinjsku dasku i pričekamo da se malo ohladi. Razrežemo i poslužimo.
Dobar tek!