Ma tko ih ne bi volio kad su tako sočni i istovremeno tako hrskavi?
Mislim na nevjerojatno ukusne pileće štapiće koje možeš pripremiti u manje od 20 minuta i s lakoćom, bez većih problema razveseliti svakog nenajavljenog gosta.
Sve što ti je potrebno je nekoliko osnovnih sastojaka i malo kulinarske maštovitosti.
Vrijeme pripreme: 10 min Vrijeme pečenja: 10 min Ukupno: 20 min
Sastojci:
– 250 grama pilećih prsa,
– 2 šnite kruha od 100% punozrnatog brašna (zajedno približno 150 grama),
– 2 čajne žličice sezama,
– 1 režnjić češnjaka,
– ½ limuna,
– ulje,
– papar,
– čili.
Priprema:
Priprema ovog super ukusnog obroka je unatoč vrhunskom izgledu vrlo jednostavna. Današnje kulinarsko čašćenje ćemo započeti s pripremom smjese u koju ćemo “odjenuti” pileća prsa.
Pripremit ćemo ju tako da ćemo u mikseru izmiješati na kockice nalomljen kruh od 100% punozrnatog brašna, češnjak koji smo prije toga narezali na male komadiće i dvije čajne žličice sezama.
Kad uspješno obavimo ovaj zadatak, primamo se pripreme pilećih prsa. Ako su ona deblja, narežemo ih na tanje filete i čekićem ih malo spljoštimo.
Meso zatim začinimo solju, paprom i malo čilija. Kad su začini na svojim mjestima, slijedi proces paniranja.
U ovom slučaju ne trebamo niti jedan drugi sastojak osim ovih koje smo već izmiješali u mikseru. Smjesu jednostavno posipamo, prvo po jednoj, a zatim po drugoj strani fileta.
Savjetujem ti da prije okretanja provjeriš je li se smjesa dobro primila na meso (pritisni rukom).Kad su fileti s obje strane obavijeni mješavinom kruha, češnjaka i sezama, s obje strane ih ispečeš u prethodno zagrijanoj pećnici (180 stupnjeva Celzijusa), odnosno u tavi koju prije toga lagano nauljiš maslinovim uljem. Temperatura na kojoj pripremaš piletinu mora biti umjerena, tako da se i piletina i hrskava smjesa ujednačeno ispeku.Za kraj pileće filete nareži na trake debljine po ukusu i pokapaj ih limunovim sokom.
Želim ti dobar tek ;)