Ovog sam puta htio kušati heljdine bezglutenske rezance i isprobati svoj novi wok. Za kvalitetan obrok sam izabrao indijske oraščiće, povrće i kao točku na i, začinio sve na azijski način. Današnjem receptu ćete se veseliti i svi vi koji ste na bezglutenskoj dijeti.
Vrijeme pripreme: 5 min Vrijeme kuhanja: 10 min Ukupno: 15 min
Sastojci:
– heljdini rezanci na japanski način (možete koristiti i neke druge)
– kokosovo ulje,
– bambus,
– tamari sojin umak,
– curry u prahu,
– kardamom,
–kumin,
–korijander,
–konopljine sjemenke,
–indijski oraščići
–pinjoli,
–poriluk.
Priprema:
U zavreloj vodi skuhamo rezance i pazimo da ih ne raskuhamo. U međuvremenu u woku na kokosovom ulju popržimo začine, poriluk i bambus. Pržimo 5 minuta pa dodamo indijske oraščiće, pinjole i sojin umak. Dodamo ocijeđene rezance i sve zajedno pržimo još oko 5 minuta. Na samom kraju po želji ukrasimo konopljinim sjemenkama.
Dobar tek ;)