Jednostavno sam presretan što iz jednostavnih, osnovnih sastojaka možeš napraviti nevjerojatno ukusan ručak ili večeru kojoj će se, garantiram, veseliti baš svi.
Vrijeme pripreme: 20 min Vrijeme pečenja: 20 min Ukupno: 40 min
Sastojci:
– lagani feta sir,
– pileća prsa,
– špinat,
– maslinovo ulje,
– papar,
– sol.
Priprema:
Priznajem, ovo nije jedan od onih obroka koje možete napraviti u 10 minuta, ali kad probate kombinaciju laganog feta sira, špinata i savršeno pečenih pilećih prsa, u trenutku ćete zaboraviti na sve ostale nebitne sitnice.
Za pripremu grešno dobre pileće rolade trebamo polovicu pilećih prsa koju ćemo po dužini prerezati od užeg dijela prema debljem (nikad sasvim do kraja) tako da dobijemo tanji i puno veći komad mesa. Pokrijemo ga plastičnom vrećicom i istučemo kuhinjskim čekićem.
Kad završimo ovaj dio, vrijeme je za pripremu nadjeva.
U manjoj posudi zagrijemo vodu (koju smo posolili) i u njoj na brzinu prokuhamo špinat. Nakon nekoliko minuta odlijemo vodu, ocijedimo špinat i istresemo ga u posudu u kojoj je lagani feta sir.
Sve zajedno dobro izmiješamo i nadjev je spreman.
Na meso koje smo posolili i popaprili po dužini, položimo nadjev i sve skupa oblikujemo u roladu koju na krajevima pričvrstimo čačkalicama.
Kad je rolada spremna, prvo ju nekoliko minuta brzo zapečemo na dobro zagrijanoj tavi kako bismo zatvorili meso izvana, a zatim još 20-25 minuta pečemo u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva Celzijevih.
Kad je ovo umjetničko djelo spremno, narežemo ga na kolutiće i pazimo da i mi dobijemo svoj komadić ;)
Dobar tek!