4 osnovna sastojka, malo razigranih začina i desetak minuta vremena je sve što ti je potrebno za pripremu super ukusne užine, ručka ili večere.
Zahvaljujući sastojcima koje ćeš koristiti u pripremi današnjeg recepta, uz slasni obrok dobit ćeš i uspomene na tople, proljetne dane.
Pogledajmo što ti je sve potrebno…
Vrijeme pripreme: 3 min Vrijeme pečenja: 10 min Ukupno: 13 min
Sastojci:
– 300 grama kozica,
– 1 veća tikvica,
– pelati,
– češnjak,
– sol,
– papar,
– čili.
Priprema:
Kako bi ti za pripremu ovog ukusnog obroka trebalo što manje vremena, predlažem da slijediš ovaj redoslijed:
Prvo upali štednjak i na njega postavi veliki lonac s vodom u kojoj ćeš kasnije na brzinu skuhati gambere. Dok čekaš da voda zavrije, na sitno nasjeckaš češnjak, a mlačnom vodom opereš kozice i tikvice.
Kad vidiš da će voda uskoro zakipiti, savjetujem ti da uz pomoć ribeža (dugim pokretima) pripremiš rezance od tikvica, malo ih posoliš i pustiš da ispuste vodu. Nemoj zaboraviti ni na tavu u kojoj pripremaš “konačni proizvod.” Pazi da je dovoljno ugrijana i nauljena.
Kad voda zavri, u nju ubaci gambere na dvije minute i pusti ih da se malo prokuhaju.
U međuvremenu na zagrijanu tavu istresi na sitno nasjeckan češnjak i pričekaj da lijepo zamiriše. Tom ukusnom začinu će se brzo pridružiti i pelati koje ćeš dobro izgnječiti vilicom, sol, čili i papar. Sve ukusne sastojke dobro promiješaj i pusti da ispuste svoje prepoznatljive arome.
Za kraj se ovoj ukusnoj kombinaciji super namirnica pridružuju i gamberi koji su se prije toga prokuhali u vodi i tikvice koje su čekale svoju priliku da zasjaju. Sve sastojke dobro izmiješaj i pusti da se kuhaju još tri minute na umjerenoj vatri.
Za točku na i možeš dodati svoj omiljeni začin po izboru i obrok je spreman.
Dobar tek ;)