Svi smo navikli na obične, meksičke tortilje koje znaju biti poprilično kalorične i napravljene od bijelog brašna. Zato sam ovog puta odlučio pripremiti drugačiju verziju. Pripremljene na ovaj način sadrže jako malo masnoća, a pune su vitamina, vlakana i bjelančevina, kao stvorene za nas koji pazimo na zdravlje i fit figuru.
Vrijeme pripreme: 15 min Vrijeme pečenja: 5 min Ukupno: 20 min
Sastojci:
– dva fileta pilećih prsa,
– sol,
– papar,
– maslinovo ulje,
– sok limete,
– 1 jabuka,
– čili,
– 1/3 glavice zelja,
– 1 veća mrkva,
– malo celera,
– 1/2 crvenog luka,
– kukuruz,
– bijeli ocat,
– grčki jogurt,
– svježa menta,
– punozrnate tortilije.
Priprema:
Pileća prsa narežemo na trakice, posolimo, popaprimo i pokapamo s malo maslinovog ulja. Meso stavimo u vruću tavu i popečemo ga s obje strane samo toliko da se malo krčka i pobijeli. Zatim ga preselimo na pekač, pokapamo s malo limetinog soka i stavimo u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva, na 5 minuta.
U međuvremenu pripremimo povrće. Zelje, jabuku, mrkvu, celer, luk i kukuruz narežemo na što tanje trakice i istresemo u veću posudu. Dodamo nekoliko kapljica vinskog octa i sve dobro izmiješamo rukama, tako da se svi sokovi dobro spoje i da se ocat dobro upije u povrće. Na kraju mješavinu prelijemo grčkim jogurtom i posipamo nasjeckanom svježom mentom.
Kad je piletina pečena, narežemo ju na još sitnije komadiće. Punozrnate tortilje napunimo mješavinom povrća i mesom i po želji zarolamo.
Dobar tek ;)