Okeeeej, s ovim receptom ubijamo 2 muhe jednim udarcem!
Prva je ta da će fit pizza “kruščići” razmaziti tvoje okusne pupoljke! Druga je da u njemu koristimo patlidžan.
Već neko vrijeme tražim način da uključim patlidžan u neko jelo, a do sad sam većinu vremena pripremao ovu
povrtnu lađicu. Ali danas konačno mogu dodati novo jelo na repertoar najboljih ;)
Sigurno nestrpljivo očekuješ recept, zar ne?
Pogledajmo.
Vrijeme pripreme: 30 min Vrijeme pečenja: 25 min Ukupno: 55 min
Sastojci:
– 1 veći patlidžan,
– 3 svježe rajčice,
– 3 žlice kaše od rajčice,
– 5 režnjića češnjaka,
– 1 šaka svježeg bosiljka,
– žlica naribanog parmezana,
– maslinovo ulje,
– mozzarella,
– origano,
– sol.
Priprema:
Patlidžan prvo narežemo na jednake ploške (približno 2cm). Zatim ih položimo na kuhinjsku krpu, posolimo i pustimo da ispuste vodu (ovaj trik pomaže ubiti gorčinu). Nakon 15 minuta, ploške okrenemo na drugu stranu i ostavimo još 15 minuta.
Na pekač položimo papir za pečenje i premažemo ga s malo maslinovog ulja i malo origana. Na njega položimo patlidžan i pečemo ga približno 20 minuta pećnici zagrijanoj na 190°C.
Dok se patlidžan peče, u lončiću pripremimo umak od rajčice. Na žlici maslinovog ulja na brzinu popečemo nasjeckan češnjak (pazi da češnjak ne posmeđi jer tad postaje gorak). Kad češnjak malo omekša, dodamo na komadiće narezanu rajčicu i kašu od rajčice (uvijek kupi onu bez dodanog šećera).
Umak još posolimo i popaprimo te dodamo malo origana i sve zajedno kuhamo približno 15 minuta.
Kad su ploške patlidžana skoro pečene, izvadimo ih iz pećnice (moraju omekšati, ali i dalje zadržati oblik).
Na pojedinačne ploške rasporedimo malo umaka od rajčice, na to dodamo na trakice narezan svježi bosiljak i naribanu mozzarellu pomiješanu s parmezanom.
Fit pizza “kruščiće” zatim još stavimo u pećnicu na 5 minuta, dovoljno da se mozzarella otopi i malo zapeče.
Dobar tek ;)
Recept je pripremila Barbara s www.sitfit.si ;)