Obožavam brze i jednostavne recepte bez puno kompliciranja. Tuna i punozrnata tjestenina se gotovo uvijek nalaze u smočnici i zato su idealna inspiracija za brzi obrok.
Vrijeme pripreme: 5 min Vrijeme kuhanja: 15 min Ukupno: 20 min
Sastojci:
– punozrnata tjestenina,
– tuna u maslinovom ulju,
– cherry rajčice,
– režnjić češnjaka,
– maslinovo ulje,
– sol,
– papar,
– sjemenke konoplje.
Priprema:
Tjesteninu skuhamo al dente prema uputama na ambalaži. U tavi zagrijemo malo ulja i dodamo nasjeckan češnjak. Treba nam samo nekoliko kapljica ulja, dovoljno da popečemo češnjak. Pazimo da nam češnjak ne zagori. Dodamo na polovice narezane cherry rajčice i tunu koju smo ocijedili od ulja (nešto malo će ipak ostati, što je dovoljno za kuhanje). Popaprimo i začinimo po želji.
Kad je tjestenina kuhana, dodamo joj tunu s rajčicama i sve posipamo konopljinim sjemenkama.
Dobar tek!