Siti ste klasičnih zobenih pahuljica? Danas ću vam predstaviti super ideju kako poboljšati okus i započeti dan puni energije!
Vrijeme pripreme: 10 min Vrijeme pečenja: 35 min Ukupno: 45 min
Sastojci:
– 2 šalice zobenih pahuljica,
– 1 šalica mljevenih lješnjaka,
– 1 čajna žličica vanilije,
– 3 jušne žlice kokosovog šećera,
– 1/4 šalice kakaa - bez dodanog šećera,
– 1/3 šalice mljevenih chia sjemenki,
– 1/2 šalica kakaovog maslaca,
– Voda po potrebi.
Priprema:
Zajedno pomiješaš suhe sastojke, zatim uliješ otopljeni kakaov maslac i po potrebi dodaš malo vode da se masa ne raspada. Masu rasporediš po papiru za pečenje i prstima ju pritisneš o dno.
Prvo pečeš 20 minuta na 15, zatim izvadiš pekač iz pećnice, malo promiješaš masu i pečeš još približno 15 minuta, odnosno dok pahuljice ne budu dovoljno hrskave.
Ostaviš ih na pladnju i pustiš da se ohlade, a zatim pospremiš u zatvorenu posudu.