Crumble je luda poslastica s hrskavim vrhom, pod kojim se skriva vruće voće.
Mogu se kladiti da se pripreme možeš uhvatiti već danas, čak i ako nemaš sve potrebne sastojke. Kod voća, ne vidim ograničenja, jer možeš iskoristiti i ono koje se skriva u zamrzivaču.
Isto tako, možeš improvizirati i pri gornjem dijelu ;) Integralno brašno, orašasti plodovi i kokos su odlična zamjena za neki od sastojaka.
Ok, pogledajmo kako možemo pripremiti ovu poslasticu!
Vrijeme pripreme: 10 min Vrijeme pečenja: 25 min Ukupno: 35 min
Sastojci:
– trešnje iz kompota,
– yacon sirup,
– pravi grčki jogurt s niskim udjelom masti,
– zobene pahuljice,
– bademovo brašno,
– kokosovo ulje,
– vanilija,
– cimet.
Priprema:
Za početak uključimo pećnicu i temperaturu namjestimo na 180 stupnjeva Celzijusa.
U prvoj posudi pomiješamo trešnje, vaniliju, cimet i yacon sirup, a u drugoj prognjetemo rastopljeno ulje, cimet, bademovo brašno i mljevene lješnjake, te tako dobijemo drobljenac.
Manji pleh obložimo pek papirom, na njega prvo istresemo voće i zatim dodamo mješavinu iz druge posude.
Sve skupa potisnemo u pećnicu i pečemo slabih pola sata, sve dok gornji sloj ne postane lagano zlatne boje.
Čisto na kraju po vrhu dodamo još malo pravog grčkog jogurta, te cimet i time je doručak pripremeljen.
Dobar tek!